Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Δωροεπιταγές και τρόφιμα σε άπορους συνδημότες μας

Δωροεπιταγές και τρόφιμα σε άπορους συνδημότες μας

Συμπαράσταση και στήριξη

σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Λουκάς Τζανής: «Τα Χριστούγεννα μας δίνουν την ευκαιρία να ταυτιστούμε με αξίες όπως η οικογένεια, η αγάπη και η παράδοση»

Φέτος οι γιορτές των Χριστουγέννων έρχονται στη πατρίδα μας μέσα σε βαρύ κλίμα από τη πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση. Η ανεργία, τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί, έχουν φέρει πείνα και δυστυχία σε μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας.

Μέσα σ΄ αυτό το ζοφερό κλίμα, ο Δήμαρχος  Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ.  Γεωργίας Γεωργακοπούλου, απέδειξε την κοινωνική του ευαισθησία, στηρίζοντας άπορους συνανθρώπους μας και εξασφαλίζοντας τη χορηγία προϊόντων σίτισης για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων, ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής και η αρμόδια αντιδήμαρχος μοίρασαν 400 περίπου δωροεπιταγές αξίας 40€ για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και στα ΚΑΠΗ της πόλης.

Ακόμα, την προπαραμονή των Χριστουγέννων, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου πρόκειται να μοιραστούν τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά στους άπορους δημότες που συγκεντρώθηκαν με την ευγενική χορηγία της Πρωτοβάθμιας Επαγγελματικής Ένωσης Πωλητών Α΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά «Η Συνδικαλιστική Ένωση» και του Προέδρου τους κ. Δημήτρη Γεωργιάδη, των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» και γνωστής αλυσίδας καταστημάτων σούπερ μάρκετ, ενώ την ημέρα των Χριστουγέννων η «ΠΕΙΦΑΣΥΝ» (Πειραϊκός Φαρμακευτικός Σύλλογος) πρόκειται να προσφέρει συσσίτιο σε 120 άπορους  που θα μοιράσουν οι εθελοντές του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε σχετικά: «Τα Χριστούγεννα για εμάς τους Έλληνες είναι μια μεγάλη οικογενειακή εορτή. Αυτές οι ημέρες είναι ταυτισμένες με την αγάπη και την παράδοση και τις περνάμε συγκεντρωμένοι στα σπίτια αγαπημένων προσώπων. Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Σε αυτούς είναι που πρέπει να δώσουμε, όσο πιο πολλή αγάπη μπορούμε. Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να τα μοιράσουμε σε όλους εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Η συμβολική αυτή ενίσχυση αποτελεί μέρος μιας συνολικής προσπάθειας της κοινωνικής μας πολιτικής να παρέχουμε ψυχολογική, κοινωνική και οικονομική στήριξη στο συγκεκριμένο πληθυσμό

Τέλος, η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Γεωργακοπούλου, ευχαρίστησε προσωπικά τις εταιρείες και τους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και διέθεσαν δωρεάν τα προϊόντα στους δημότες.

επιστροφή στην κορυφή