Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής προς τη διοίκηση της ΔΕΗ

Επιστολή διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής προς τη διοίκηση της ΔΕΗ

ΑΜΕΣΗ ανάκληση της απόφασης  ζητάει ο Λουκάς Τζανής

Εκατοντάδες διακοπές ρεύματος σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό, με σκοπό να δηλώσει την έντονη δυσαρέσκεια του στην απαράδεκτη απόφαση της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να ξεκινήσει τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στο κείμενο της επιστολής, ο κ. Λουκάς Τζανής, ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να ανακαλέσει την απόφαση της και να μην προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική ανέχεια της εποχής.

Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Με έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι ξεκίνησαν οι διακοπές στις συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά του Δήμου μας, τα οποία έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς της ΔΕΗ Α.Ε., εξαιτίας της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Νοικοκυριά τα οποία πλήττονται άμεσα από την οικονομική κατάσταση και τις ασκούμενες πολιτικές. Είναι απαράδεκτο εργαζόμενοι, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνθρωποι με δυσβάστακτα οικογενειακά και οικονομικά βάρη να δέχονται μία ακόμα επίθεση η οποία να απειλεί τα ελάχιστα κεκτημένα ως προς το βιοτικό τους επίπεδο. Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι ένα οποιοδήποτε εμπορικό προϊόν. Είναι αναφαίρετο και ουσιαστικό δικαίωμα, κεκτημένο κοινωνικό αγαθό, ένα από τα ελάχιστα απαραίτητα για την ζωή κάθε ανθρώπου και κάθε οικογένειας.

Ιδιαίτερα δε στο μέσο της χειμερινής περιόδου και με δεδομένες τις ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες, θεωρούμε απαράδεκτη τη σπουδή σας να προχωρήσετε και μάλιστα με τόσο εντατικούς ρυθμούς, και να διακόψετε τις συνδέσεις των λαϊκών νοικοκυριών της πόλης μας. Ζητούμε από την διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να ανακαλέσει άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση και να μην προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος προς τις πληττόμενες ομάδες καταναλωτών της