Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Λουκάς Τζανής: «Με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Πάσχα οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας  εντείνουν , ουσιαστικά και δημιουργικά, την κοινωνική τους  δραστηριότητα, προσπαθώντας να ανακουφίσουν τον πόνο των συμπολιτών μας,  να τους ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  και ΕΛΠΙΔΑ, που  είναι το αυθεντικό νόημα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ».

 Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, δείχνοντας πάντα ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, στήριξε τους άπορους και οικονομικά αδύναμους –άνεργους   συνδημότες μας,  με τις εξής πολύμορφες δράσεις:

 Την Μ. Τρίτη , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κερατσινίου  και στο κτίριο της Μέριμνας στη Δραπετσώνα , δόθηκαν Διατακτικές των 40 ευρώ, για αγορά τροφίμων από Σούπερ Μάρκετ της περιοχής του Κερατσινίου.

Η ίδια δράση επαναλήφθηκε την Μ. Τετάρτη , στα  άπορα και οικονομικά αδύναμα μέλη των 9 ΚΑΠΗ μας.  Συνολικά δόθηκαν 405 Διατακτικές.

Οι δικαιούχοι των διατακτικών είχαν εγκαίρως καταθέσει τα δικαιολογητικά  τους στις κοινωνικούς λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας μας και τους αντίστοιχους κοινωνικούς λειτουργούς των ΚΑΠΗ μας.

 Μοιράστηκαν  τρόφιμα, σε  270 δικαιούχες άπορες οικογένειες, ελεγμένες από την κοινωνική Υπηρεσία

 Την Μ. Τετάρτη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας με την συνεργασία του ΟΜΙΛΟΥ ΟΥΝΕΣΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ , μοιράστηκαν επίσης τρόφιμα σε άλλες 100 οικογένειες, μαζί επίσης με φρούτα , λαχανικά  αναψυκτικά  και 1 κοτόπουλο  ανά οικογένεια.

Στα παιδιά  δόθηκαν λαμπάδες και παιχνίδια.

 Η σίτιση των 100 οικογενειών που γίνεται από το Δήμο κατ' οίκον καθημερινά συνεχίστηκε και την περίοδο των εορτών, αφού δόθηκε την Μ. Πέμπτη  η σίτιση για 4 ημέρες.

Στο Μενού είχε προβλεφτεί και το εορταστικό γεύμα του Πάσχα.

 Στο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου μας γινόταν καθημερινά η σίτιση άλλων 100 οικογενειών, και βέβαια των άστεγων που επισκέπτονται τη Δομή με τη συνεργασία του ΟΜΙΛΟΥ ΟΥΝΕΣΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ , επί της οδού ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 123, όλες τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.

 Μοιράστηκαν επίσης κουπόνια για δωρεάν χρήση παιχνιδιών ( κουπόνια για παιδότοπο & τραμπολίνο ) σε παιδιά Δημοτών και εργαζομένων του Δήμου μας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ημέρες του Πάσχα δόθηκαν σε οικογένειες ανασφάλιστες που αντιμετώπισαν πρόβλημα ασθένειας φάρμακα και βρεφικό γάλα  δωρεάν με την συνδρομή φαρμακείων της Περιοχής που συνεργάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία .

 Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας που  καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες σε φάρμακα , απόρων και ανασφάλιστων δημοτών μας, συνέχισε την δωρεάν παροχή φαρμάκων  και τις ημέρες των εορτών.

 Στη διανομή των διατακτικών αλλά και στη διανομή τροφίμων από την εξαπλή κοινωνική δομή της πόλης μας,  παρευρέθησαν ο Δήμαρχος   κ. Λουκάς Τζανής και η Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Σενικίδου Μαρία.

 Ο  Δήμαρχος της πόλης μας αφού χαιρέτησε και έδωσε ευχές στους παρευρισκόμενους,  τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή συμπάσχει με τον κάθε πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη και ότι είναι πάντα στο πλευρό του αλλά  και αγωνίζεται καθημερινά για να  βρίσκει ελπίδα και τα απαραίτητα ώστε να μη νοιώθει μόνος και αποκλεισμένος. Στο πλαίσιο αυτό μας πληροφόρησε τα εξής:

 «Σας ανακοινώνω ότι  κάθε εβδομάδα στην Κοινωνική Δομή , εξασφαλίσαμε την  εθελοντική παρουσία του Γιατρού Γυναικολόγου  κ. Τσαβαλιάρη Βασίλη , ο οποίος θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στις γυναίκες που είναι ωφελούμενες στο κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό εστιατόριο .

Με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Πάσχα οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας  εντείνουν , ουσιαστικά και δημιουργικά, την κοινωνική τους  δραστηριότητα, προσπαθώντας να ανακουφίσουν τον πόνο των συμπολιτών μας,  να τους ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΑΓΑΠΗ,  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ, που  νοηματοδοτούνται  αυθεντικώς από την Ανάσταση».

 Χαιρέτισε και ευχήθηκε επίσης ο Πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΟΥΝΕΣΚΟ  κ. Μαρωνίτης Ιωάννης,  τονίζοντας την άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον όμιλο ΟΥΝΕΣΚΟ με κοινό σκοπό την προσφορά  και από τις δύο πλευρές.

 Ευχές για ότι καλύτερο για τις οικογένειες και τα παιδιά έδωσε και  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σενικίδου Μαρία καθώς και η Αντιδήμαρχος διαφάνειας , επικοινωνίας του Πολίτη και οικονομικών κ. Μόσχου Ρένα, η οποία ευχήθηκε του χρόνου νάρθουν καλύτερες μέρες έτσι ώστε κανένας από τους δικαιούχους να μην βρίσκεται εκεί.