Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλεσμα συμμετοχής στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Κάλεσμα συμμετοχής στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο Αντώνης Σαμαράκης η πρώτη άτυπη συνάντηση γνωριμίας για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Στην συνάντηση συμμετείχαν πολλοί φορείς, σωματεία, πολίτες και προσωπικότητες της πόλης μας.

Όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή πρέπει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου να παραδώσουν την συνημμένη αίτηση συμμετοχής στο Αυτοτελές Γραφείο Διαφάνειας, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου (τηλ. 2132074676 – 678) ή να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε στο νομοθετικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προβλέπεται η συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ).
Σύμφωνα με το Ν.3852/2010 η ΔΕΔ:

«Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, για γενικότερα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος», επιπλέον, «εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών»
αποτελείται «από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

1. των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και φορέων
2. των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
3. των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
4. των εργαζομένων στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
5. των ενώσεων και των συλλόγων γονέων
6. των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
7. των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
8. άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
9. εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
10. δημότες»

Η θητεία της Επιτροπής Διαβούλευσης «δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη».

Πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής είναι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης που θα συγκροτήσουμε μαζί να προωθήσει την ουσιαστική διαβούλευση, τη συνεργασία και τη διαφάνεια. Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαία η δική σας προσπάθεια και η δική σας πολύτιμη συμμετοχή.