Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ» ΣΤΟ «ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ»

Την ξεχωριστή έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Άνθρωποι, χρώμα και σίδερο» φιλοξενεί από τις 13 έως τις 22 Οκτωβρίου (ωράριο: 12.00-21.00, είσοδος ελεύθερη) στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου υφασμάτων «Καχραμάνογλου», ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Την έκθεση που φέτος έχει θέμα «Πόλεμος και προσφυγιά», διοργανώνουν η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας - Κερατσινίου.

Εκεί που κάποτε, αδράχτια μηχανές και εργάτες γινόταν ένα, εκεί μέσα, 240 καλλιτέχνες (εικαστικοί, ζωγράφοι, χαράκτες, φωτογράφοι) εκθέτουν τα έργα τους, εμπνευσμένα από την κρίση, τη μετανάστευση και την προσφυγιά, ως αποτέλεσμα της κρίσης και του πολέμου.

Η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα σημαντικό πολιτιστικό και όχι μόνο γεγονός, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα έργα εκατοντάδων καλλιτεχνών. Από τις 13 του μήνα ήταν προγραμματισμένες και  ξεδιπλώνονται μέχρι τις 22 Οκτωβρίου παράλληλες εκδηλώσεις με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ξεναγήσεις. Ταυτόχρονα, στον χώρο πραγματοποιούνται συζητήσεις για τον πόλεμο και τη στάση του εργατικού κινήματος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Δείτε τις φωτογραφίες του site του Δήμου:

e 10

e 9

e 8

e 7

e 6

e 5

e 4

e 3 

e 2

e 1

 

ekthesi 0