Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ της Δραπετσώνας

Εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ της Δραπετσώνας

Αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας

Το τριήμερο 17-19 Μαΐου, τα ΚΑΠΗ της Δραπετσώνας πραγματοποίησαν εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γιορτή της μητέρας.

Η συγκίνηση και η ανθρώπινη ζεστασιά ήταν διάχυτη στα λόγια, στα ποιήματα, στο βλέμμα όλων των συμμετεχόντων και στα τρία ΚΑΠΗ. Οι συνοδευτικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν άτυπους διαγωνισμούς μαγειρικής και ποίησης στις οποίες το μόνο που μέτραγε ήταν η συμμετοχή καθώς και βράβευση εργαζομένων για την προσφορά τους στην Τρίτη ηλικία.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε: «Στους τρεις πυλώνες της οικογένειας στην αρχαιότητα, την ΤΡΟΦΗ για την οποία υπεύθυνος ήταν ο άντρας, την ΥΓΕΙΑ για την οποία υπεύθυνοι ήταν οι θεοί και τέλος την ΕΣΤΙΑ, δηλαδή τη “ζεστασιά του σπιτιού” που φρόντιζε η μάνα, άρα αυτή ήταν η ζεστασιά της οικογένειας. Σήμερα αισθανόμαστε μοναξιά γιατί σε πολλά σπίτια σβύνει η «εστία», δυστυχώς πολλές αξίες γίνονται παρελθόν. Σαν «Δημοτική Αρχή» σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, επιλέγουμε να ενισχύσουμε τα ΚΑΠΗ με περισσότερες παροχές και επιθυμούμε τη συμμετοχή όλων σας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια».

Η πρόεδρος των ΚΑΠΗ Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Τσοτσάνη – Δριτσάκου Ματούλα ευχήθηκε στις μητέρες για την προσφορά τους, ενώ τόνισε ότι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι οι πατεράδες. Ο Δήμος μας θα διοργανώσει εκδήλωση για την προσφορά του Πατέρα στην οικογένεια στις 7-8 Ιουνίου, με συμμετοχή όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου.

Στις τρεις εκδηλώσεις συμμετείχαν και χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕ.Δ.Α.Π.Ε.Δ. κ. Κύρου Δημήτριος, ο πρόεδρος της ΚΕ.Π.Α.Φ.Ο.Δ.Δ. κ. Αξυπόλητος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Κ.Υ. κ. Μαϊλη Μαρία, η δημοτική σύμβουλος κ. Μόσχου Ειρήνη, καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών κινήσεων της αντιπολίτευσης.