Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησαν οι λαϊκές συνελεύσεις στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ξεκίνησαν οι λαϊκές συνελεύσεις  στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Καταγραφή των προβλημάτων της γειτονιάς, σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και ένταξη στον προϋπολογισμό του 2011

-Οι πολίτες ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ

στην χάραξη των προοπτικών της πόλης μας


Πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες η νέα δημοτική αρχή Κερατσινίου –Δραπετσώνας ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας τη διοργάνωση λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές της πόλης. Σκοπός της συντονισμένης διοργάνωσης είναι η επικοινωνία με τους πολίτες στις γειτονιές και η ανταλλαγή απόψεων για τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2011. Πρόκειται ασφαλώς για μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία που θα επιτρέψει την καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε σημείο της πόλης, καθώς και την ενεργοποίηση και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.

Η ανταπόκριση των δημοτών ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ μεγάλη. Οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά, αναδεικνύουν τα προβλήματα και προτείνουν λύσεις, ενώ η δημοτική αρχή λογοδοτεί για τις πρωτοβουλίες της, κάνει τον απολογισμό του πρώτου διμήνου και ενημερώνει για την πρόοδο των παρεμβάσεων της. Ήδη, οι πρώτες δύο συνελεύσεις συγκέντρωσαν περισσότερους από 300 κατοίκους, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για το έργο της δημοτικής αρχής με μια σύντομη παρουσίαση, πήραν το λόγο και μίλησαν προσωπικά στο Δήμαρχο και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, καταγράφοντας τα προβλήματα τους, σημαντικότερα από τα οποία ήταν η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι μονοδρομήσεις δρόμων, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων.

Ο θεσμός των λαϊκών συνελεύσεων αποτελούσε μέρος του προεκλογικού προγράμματος της δημοτικής κίνησης πολιτών, που σήμερα είναι δημοτική αρχή της πόλης και αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι δεσμεύσεις του δημάρχου γίνονται μία προς μία πράξη. Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Οι λαϊκές συνελεύσεις αποτελούν συνέχεια του πολύ επιτυχημένου θεσμού που άνθιζε στη δεκαετία του ‘80. Η επιτυχία αυτών των συνελεύσεων μας αφορά όλους Το πρόβλημα που καταγράφεται όπως βγαίνει από τα χείλη του ίδιου του δημότη, έχει άλλη βαρύτητα. Δεν αποτελεί πια ψίθυρο, δεν αποτελεί φήμη ή μεταφορά πληροφορίας, γι αυτό η αξιολόγηση του πρέπει να είναι δημόσια και η ιεράρχηση του αιτιολογημένη.», ενώ δεσμεύτηκε ότι ο θεσμός που ήδη ξεκίνησε, θα συνεχιστεί με την ίδια συχνότητα και στο μέλλον.

 

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο λαϊκές συνελεύσεις στις 2 και 3 Μαρτίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες:

-Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώρα 19:30, στο 8ο&17ο Δημοτικό Σχολείο Ευγένειας, Χρυσοστόμου Σμύρνης & Προύσσης, Ευγένεια.

-Τρίτη 15 Μαρτίου, ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη.

-Τετάρτη 16 Μαρτίου, ώρα 19:30, Δημαρχείο Δραπετσώνας, Αγων. Πολυτεχνείου & Γ. Καραϊσκάκη, Δραπετσώνα.

-Πέμπτη 17 Μαρτίου, ώρα 19:30, στο 13ο&21ο Δημοτικό Σχολείο Χαραυγής, Παλαιολόγου & Βοσπόρου, Χαραυγή.

-Δευτέρα 21 Μαρτίου, ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ», Μικράς Ασίας 24, Κερατσίνι.

-Τρίτη 22 Μαρτίου, ώρα 19:30, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, Καισαρείας & Κουντουριώτου, Κερατσίνι.

-Πέμπτη 24 Μαρτίου, ώρα 20:00, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, Αριστοτέλους & 25ης Μαρτίου, Δραπετσώνα.