Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Λουκάς Τζανής: «Έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε συμμετοχικές πρωτοβουλίες, που σαν στόχο έχουν την διάσωση του πλανήτη από τον ίδιο τον άνθρωπο».

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης» της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το Σάββατο 26 Μαρτίου, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ, διακόπτεται η φωταγώγηση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στην Δραπετσώνας (απέναντι από το κτίριο του Δημαρχείου), καθώς και της πλατείας Κύπρου στο Κερατσίνι.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα: «H Ώρα της Γης φέτος ίσως φέρει το πιο βαρύ νόημα από κάθε άλλη χρονιά. Μια παγκόσμια περιβαλλοντική απειλή μετά τον τρομερό σεισμό των 9 Ρίχτερ και το δυνατό τσουνάμι, που έπληξαν την Ιαπωνία, έχει σκοτεινιάσει τα πρόσωπα και έχει δημιουργήσει το φόβο για το μέλλον αυτού του πλανήτη. Η πυρηνική απειλή πλανάται εκ νέου πάνω από τα κεφάλια όλης της ανθρωπότητας. Η Ώρα της Γης όμως θα σημάνει – έστω κι έτσι. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι δύο από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές της Ευρώπης. Έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε συμμετοχικές πρωτοβουλίες, που σαν στόχο έχουν τη διάσωση του πλανήτη από τον ίδιο τον άνθρωπο».

Η κοινή παγκόσμια αποστολή του WWF είναι:

Να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να προάγει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω:

-Της προστασίας της βιοποικιλότητας
-Της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων
-Της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης