Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κοινωνική Πρόνοια σε πρώτη προτεραιότητα

Η Κοινωνική Πρόνοια σε πρώτη προτεραιότητα

Συνάντηση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή

με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας κ. Γεώργιο Κατριβάνο

Η προσπάθεια του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας να σταθεί στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης, δηλαδή στα άτομα με αναπηρίες, στους άστεγους και στα άτομα με ψυχοσωματικά προβλήματα, είναι διαρκής και δυναμική. Γι’ αυτό προσανατολίζεται στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, με μια σειρά από πρωτοποριακές δράσεις και έργα που σαν στόχο έχουν ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ν’ αποτελέσει στο εγγύς μέλλον Δήμο πρότυπο στην Πρόνοια και την Κοινωνική αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 22 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας κ. Γεώργιο Κατριβάνο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο στο ΝΠΔΔ και εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο ενοριών Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Ρένα Μόσχου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση των Προνοιακών δομών του Δήμου (προγράμματα για την στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων), καθώς και οι προτάσεις του Δήμου για ένταξη έργων που αφορούν την Κοινωνική Πρόνοια στο ΠΕΠ και το ΕΣΠΑ.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι εντός ολίγων ημερών ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πλήρη φάκελο, για την ένταξη συγκεκριμένων «ώριμων έργων», τα οποία θα ενταχθούν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της συνάντησης: «Οι άστεγοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου, πασχίζοντας για την επιβίωση υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Τα αντανακλαστικά μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα αποδείχτηκαν ιδιαίτερα γρήγορα και η  κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πόσο βαθιά αλληλέγγυα είναι. Σταθερός προσανατολισμός μας είναι ο άνθρωπος: η πεποίθηση πως οι άστεγοι αποτελούν ένα οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα που αφορά τον Δήμο μας στο σύνολο του. Αλλά δεν νοιαζόμαστε μόνο για τον άνθρωπο που βρίσκεται στο δρόμο. Πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει αυτός που μπορεί να καταλήξει εκεί. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι μια κοινωνική ομάδα που χρήζει ανάγκης συστηματικής προστασίας και μέριμνας. Για το λόγο αυτό είμαστε στο στάδιο μελέτης ενός εξοπλισμένου κτιρίου στη Δραπετσώνα που είναι αναξιοποίητο και μπορεί να χρησιμοποιεί για τη φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες που δυστυχώς δεν μπορούν να απολαμβάνουν πλέον γονικής φροντίδας. Γι’ αυτό το σχέδιο, προσπαθούμε να πάρουμε έγκριση και να το υλοποιήσουμε με κάθε προσπάθεια».