Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Ζητάμε πύκνωση και εξορθολογισμό των λεωφορειακών γραμμών

Ζητάμε πύκνωση και εξορθολογισμό  των λεωφορειακών γραμμών

Πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ζουν σε μια πόλη με σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα και ελλιπείς υποδομές. Παρ’ όλες τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει η πόλη εξακολουθεί να παραμένει υποβαθμισμένη συγκοινωνιακά, ενώ ο ΟΑΣΑ ο φορέας που έχει την ευθύνη των λεωφορειακών γραμμών θεωρεί τα υφιστάμενα δρομολόγια ικανοποιητικά!!!

Πριν από αρκετό καιρό 25 φορείς της πόλης, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης πολιτών «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» είχαν αποστείλει ανοικτή επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών ζητώντας καλύτερη αστική συγκοινωνία… Μεταξύ άλλων είχε ζητηθεί πύκνωση ΟΛΩΝ των λεωφορειακών γραμμών της πόλης, ενώ για την πολύπαθη περιοχή της Ευγένειας – Χαραυγής είχε ζητηθεί από τον τότε Υπουργό πύκνωση των δρομολογίων των γραμμών 832 και 833 που εξυπηρετούν τις περιοχές Ευγένειας και Χαραυγής, δρομολόγια νέας γραμμής για την συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και δρομολόγηση λεωφορειακής γραμμής με αφετηρία το Κέντρο του Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη) που να συνδέει τις συνοικίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μεταξύ τους (κυκλική διαδρομή). Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι κάτοικοι των περιοχών της Δραπετσώνας, της Ευγένειας και της Χαραυγής να μεταβαίνουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις στην περιοχή των Ταμπουρίων και της Αμφιάλης.

Η τεράστια καθυστέρηση στα δρομολόγια και οι μεγάλες δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων του Κερατσινίου απαιτούν εξορθολογισμό συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών. Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από συνδημότες μας, για την προ ετών απόφαση του ΟΑΣΑ να μεταφερθούν οι αφετηρίες των γραμμών του Αγίου Μηνά (826) και Χαραυγής-Ευγένειας (832,833) στην οδό Β’ Μεραρχίας στον Πειραιά.

Η πρόταση μας είναι να «επιστρέψουν» και πάλι οι αφετηρίες στην πλατεία Καραϊσκάκη, αφού αποδεδειγμένα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τα προβλήματα στην μετακίνηση των δημοτών στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, «αποτελούν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή, γιατί δυσχεραίνουν την ομαλή πρόσβαση των δημοτών μας στις καθημερινές δραστηριότητες τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας       κ. Λουκάς Τζανής.

Για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στον ορισμό συνάντησης με τους αρμόδιους του ΟΑΣΑ. Στόχος αυτής της σύσκεψης θα είναι όχι μόνο η επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, αλλά ένας συνολικός σχεδιασμός των δρομολογίων στην πόλη μας, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα ζουν πάνω από 150.000 πολίτες, ενώ δραστηριοποιούνται και εργάζονται ακόμα περισσότεροι… Θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν ότι αυτοί πολίτες δεν είναι πολίτες Γ’ κατηγορίας και δεν θα αποδεχτούν επ’ ουδενί ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ για ανθρώπινη συγκοινωνία να αρχειοθετηθεί στο χρονοντούλαπο των αρμόδιων φορέων.

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας