Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Συμμετοχή και στην Αποκριά

Με διαφάνεια και εντιμότητα

75% θα κοστίσουν φέτος οι εκδηλώσεις

Οι φετινές Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποτυπώνουν το πνεύμα της νέας Δημοτικής αρχής, για το κρίσιμο ζήτημα του Πολιτισμού. Κάτι που συνίσταται στον σεβασμό και τη συνετή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών, σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρέχονται, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πλούσιας πολιτιστικής δημιουργίας των φορέων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Ο Δήμος μας διοργανώνει τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στην βάση ενός οικονομικού προϋπολογισμού που τις καθιστά μακράν τις πιο «οικονομικές» στην ιστορία του θεσμού, χωρίς αυτό να επιδρά αρνητικά στον πλούτο και την ποιότητα του περιεχομένου των εκδηλώσεων.

Τα φετινά «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ», είναι κατά πολύ οικονομικότερα από τις περυσινές ανάλογες εκδηλώσεις (περίπου στο 1/4 του συνολικού οικονομικού κόστους), και ακόμα οικονομικότερος σε σχέση με τους προϋπολογισμούς του απώτερου παρελθόντος, όταν το   ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ είχε στοιχίσει στους δημότες του Κερατσινίου, πάνω από 600.000 ευρώ(!!!), για μια και ΜΟΝΟ χρονιά.

Για τη σημερινή Δημοτική Αρχή ο Πολιτισμός αποτελεί ατμομηχανή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας της πόλης και πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και προτίθεται να πορευτεί απαρέγκλητα.  Τα «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποτελούν την πρώτη πολιτιστική εκδήλωση μέσα στο 2011 και φιλοδοξούν να βγάλουν του Δημότες έξω από το καβούκι της απαισιοδοξίας, της κατήφειας και της περιρρέουσας ανασφάλειας.

Με τα «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ» ο Δήμος καλεί τους δημότες Κερατσινίου-Δραπετσώνας να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να επιστρέψουν στα χρόνια της αθωότητας, της αυτενέργειας και της συμμετοχής. Να θυμηθούν τις εποχές που οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν πολύ πιο σημαντικές από τους οικονομικούς δείκτες. Τότε που το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα πάλευαν να διώξουν όλα εκείνα που υποβάθμιζαν την ποιότητα της ζωής τους. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει σαν στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών μέσα από μια σειρά διαδικασίες. Ο Πολιτισμός καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να επιτευχθεί ο στόχος της ενεργοποίησης των πολιτών απέναντι στις νέες προκλήσεις και στους νέους μεγάλους αγώνες που έρχονται για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, η συμμετοχή των πολιτών, η ένταξη και δραστηριοποίηση τους στους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας και η ανάδειξη των πολιτιστικών χαρακτηριστικών και των παραδόσεων που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές, είναι βασική προϋπόθεση.

Ιδιαίτερο ρόλο στην προσπάθεια της προώθησης των παραπάνω στόχων, καλείται να επιτελέσει και ήδη επιτελεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου. Οι φετινές Αποκριάτικες εκδηλώσεις, με την συμμετοχή των πολιτιστικών ομάδων της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ., μαθητών, αλλά και Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης μας, συντονίστηκαν παρά την πίεση του χρόνου και την απουσία οποιασδήποτε προπαρασκευής, από τη σημερινή Διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ. και του Προέδρου της κ. Γιάννη Τσούτσα. Πρόκειται για μια έμπρακτη επιβεβαίωση, ότι η παραγωγή έργου, δεν συνδέεται κυρίως με τα οικονομικά μεγέθη, αλλά πρωτίστως με την διάθεση για δουλειά, συνεργασία και πολιτική βούληση.

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας