Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αγώνας της Δικαίωσης συνεχίζεται. Ο ΟΛΠ παραχώρησε 2 στρέμματα στο Δήμο

Ακόμα μια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Ο.Λ.Π. Α.Ε. το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μετά από εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του κ. Γιώργου  Ανωμερίτη αποφάσισε να παραχωρήσει για 35 χρόνια έναντι συμβολικού ανταλλάγματος χερσαία λιμενική ζώνη εκτάσεως 1.700 τ.μ. προκειμένου ο Δήμος Δραπετσώνας- Κερατσινίου να αναπλάσει και διαμορφώσει τον χώρο αυτό σε χώρο αναψυχής των δημοτών του.

Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στο τμήμα της Δραπετσώνας, στην απόληξη της οδού Ρήγα Φεραίου και στο όριο του υφιστάμενου τοιχείου του Εθνικού Σταδίου Δραπετσώνας πάνω από τη Λεωφ. Α. Παπανδρέου.

Η σχετική σύμβαση εστάλη ήδη στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας για την έκδοση των  σχετικών Αποφάσεων.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας χαιρετίζει την συγκεκριμένη απόφαση της Ο.Λ.Π. Α.Ε., η οποία βοηθά στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Δήμο και τον Οργανισμό, ο οποίος για πολλές δεκαετίες μέχρι και πρόσφατα λειτουργούσε με «Βατικάνεια» λογική και αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη για την απόφαση τους να μας παραχωρήσουν 2 στρέμματα στην παραλιακή ζώνη της Δραπετσώνας, μετά από σχετικό αίτημα μας. Πρόκειται για μια γενναία πολιτική απόφαση, ειδικά στην περίοδο του Μνημονίου, που η ποιότητα ζωής των κατοίκων μετριέται με στυγνούς τεχνοκρατικούς και λογιστικούς όρους. Η συγκεκριμένη παραχώρηση αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη, στο μεγάλο αγώνα που κάνουμε, ώστε οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να μη νοιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας. Ο Αγώνας της δικαίωσης συνεχίζεται… Διεκδικούμε ανταποδοτικά για τις δραστηριότητες του ΟΛΠ, ζητάμε το ΑΜΕΣΟ άνοιγμα του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας, ώστε οι πολίτες του Δυτικού Πειραιά, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Μια πρόσβαση, η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες τους είχε απαγορευτεί. Το λιμάνι θα πρέπει να πάψει ν’ αποτελεί ένα σύγχρονο οικολογικό απαρτχάιντ. Θα πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα Λιμάνι Ζωής, με σεβασμό στην ποιότητα της Οικονομικής και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης για όλους μας».