Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

 

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μας θυμίζει για άλλη μία φορά ότι δεν επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στην πραγματικότητα ήταν ακόμη μία εγκληματική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της συγκεκριμένης οργάνωσης στο πλαίσιο της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της.

Παρά το γεγονός ότι η φετινή επέτειος συμπίπτει με την κορύφωση της σχετικής δίκης, τα χαμηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, καθώς και την αποδιοργάνωση του μορφώματος με το κλείσιμο μιας σειράς κεντρικών γραφείων της εγκληματικής οργάνωσης, η φασιστική απειλή παραμένει ζωντανή μέσα στην κοινωνία μας, δηλητηριάζοντας τις ψυχές των ανθρώπων.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου, ο αγώνας για την ήττα του φασισμού σε κάθε επίπεδο οφείλει και πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής. Οι γειτονιές του Φύσσα, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, έδωσαν και θα ξαναδώσουν το σύνθημα για τη συντριβή του φασιστικού φαινομένου και των ιεροκηρύκων του. Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή αποτελεί υπόθεση του εργατικού –νεολαιίστικου – λαϊκού κινήματος. Βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τον αγώνα για την υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Ως Δημοτική Αρχή καλούμε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας να πάρουν μαζικά μέρος στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις των ημερών, για την επέτειο από τα 6 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.