Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν διασκεδάζοντας βασικούς “καλούς τρόπους” γύρω από τα ζώα και κατ’ επέκταση γύρω από τους ανθρώπους, είχαν σήμερα το πρωί οι μαθητές της Β΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, το σχολείο φιλοξένησε το πρωτοποριακό πρόγραμμα κοινωνικής εκπαίδευσης «όλοι είμαστε ένα», ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας να πραγματοποιηθεί πιλοτικά το πρόγραμμα σε σχολεία της περιοχής.  

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να έρθουν κοντά σε έναν εκπαιδευμένο σκύλο. Με τη βοήθεια των εξειδικευμένων ανθρώπων του προγράμματος, οι μαθητές μπόρεσαν να τον προσεγγίσουν με αγάπη και σεβασμό, να τον χαϊδέψουν και να παίξουν μαζί του.

Η όλη ιδέα του προγράμματος βασίζεται στη στενή επαφή των παιδιών με τους τετράποδους "φύλακες" τους. Οι μαθητές μέσα από το ειδικό παιχνίδι με τον σκύλο,  μπόρεσαν σταδιακά να συμπεριφέρονται ισορροπημένα, με σεβασμό και ευγένεια, καθώς και να ελέγχουν την παρορμητικότητά τους, αλλά και να έχουν υπομονή. Παράλληλα, όπως τόνισαν οι άνθρωποι του προγράμματος «τα παιδιά μαθαίνουν με το “όλοι είμαστε ένα”, να είναι υπεύθυνα, να λαμβάνουν αποφάσεις και να τις υλοποιούν, να αποκτούν κατανόηση και αγάπη για τον διπλανό τους, να νιώθουν ασφαλή και να επικοινωνούν σωστά με ανθρώπους και ζώα».

Τις εντυπώσεις του προγράμματος κέρδισε ο Ιγκόρ- ένα αξιαγάπητο, ημίαιμο, καναδέζικο λυκόσκυλο- που έκανε τα παιδιά να τον προσέχουν καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος, συνολικής διάρκειας μίας ώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορεί κανείς να απευθύνεται στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου. 

sk 5

sk 4

sk 3

sk 2

sk 1

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Logo Διαύγεια

Κέντρο Διαβίου Μάθησης Δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Your Europe Logo