Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΝΑ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΛΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΝΑ

Δήλωση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με αφορμή τη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ για το νέο master plan της Cosco

 Το Συμβούλιο της Επικρατείας με πρόσφατη απόφαση του ανάγκασε την Cosco να διακόψει τις εργασίες για την επέκταση του λιμανιού του Πειραιά σε βάρος της ανάπτυξης των πόλεων μας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας. Η κυβέρνηση τρέχοντας, πέρασε νόμο για να ξεπεράσει τα εμπόδια που η απόφαση του ΣτΕ έβαλε. Κρατώντας και το μαχαίρι και το πεπόνι αποδεικνύει ότι όταν η Δικαιοσύνη αποφυλακίζει βιαστές εκείνη δεν μπορεί να παρέμβει γιατί η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη όπως ισχυρίζεται. Όταν όμως η δικαιοσύνη στέκεται δίπλα στους πολίτες στηρίζοντας τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή εκείνη απλά νομοθετεί για να την «διορθώσει».

 Σήμερα προχώρησε σε μια συνεδρίαση η ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) για να εγκρίνει το Master Plan της Cosco, που το είχε εγκρίνει πάλι το 2019, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του ΣτΕ. Η ΕΣΑΛ και η κυβέρνηση δεν εφαρμόζουν ούτε καν τον νόμο που ψήφισαν, προχωρώντας σε προεδρικό διάταγμα που θα αδειοδοτήσει τα έργα της Cosco χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς εγκεκριμένη ΣΜΠΕ όπως το ΣτΕ της το επιβάλλει.

 Ο Δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος κατήγγειλε αυτή τη διαδικασία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση δηλώνοντας ότι τα έργα που θα επιβαρύνουν τη ζωή των ανθρώπων της πόλης δεν θα προχωρήσουν. «Επενδύσεις» που θα έχουν ως μοναδικό κριτήριο το κέρδος της Cosco δεν θα γίνουν αποδεκτές και ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα αποτραπούν και από τους αγώνες των κατοίκων αλλά και με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

επιστροφή στην κορυφή