Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

 Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στις 10π.μ ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, θα καταθέσει, μαζί με αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, στεφάνι στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Γεωργίου προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών στην Μάχη της Ηλεκτρικής.

Παράλληλα, στο χώρο θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία μαθητών για να καταθέσουν λουλούδια τιμώντας με τη σειρά τους την ιστορική αυτή επέτειο.

Αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου να κρατούν ζωντανή την μνήμη για την ιστορία της πόλης, τροφοδοτώντας τη νέα γενιά με την πολύτιμη γνώση για τους αγώνες του λαού μας, για τη λευτεριά και την εθνική ανεξαρτησία.

Η Μάχη της Ηλεκτρικής αποτελεί βασικό κομμάτι της αντιφασιστικής ιστορίας αυτού του τόπου. Φωτεινό και επίκαιρο παράδειγμα αγάπης για την πατρίδα, αγώνα και αυτοθυσίας. Εμείς εδώ, στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, έχουμε ιστορική ευθύνη να πατήσουμε πάνω σε αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη για να δημιουργήσουμε ένα κόσμο δικαιότερο, βασισμένο στην αλληλεγγύη, χωρίς μίσος και μισαλλοδοξία.

επιστροφή στην κορυφή