Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 Με σεβασμό και συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μας. Eκατοντάδες πολίτες προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκείνους και κεινες που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

 Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μαζί με εκπρόσωπους πολιτικών κομμάτων, τοπικών φορέων συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κύπρου αποτίνοντας φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνων. Ο δήμαρχος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο ενώ το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίστηκε με την διεξαγωγή της καθιερωμένης παρέλασης στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Μαθητές και μαθήτριες αλλά και δεκάδες μέλη συλλόγων και τοπικών φορέων παρέλασαν υπό τη μουσική συνοδεία της φιλαρμονικής Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

 Οι ήρωες και οι ηρωίδες του ’40, με πυξίδα την υπέρτατη αξία της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας, μας δίδαξαν τη σημασία του αγώνα, για μια κοινωνία ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στο μίσος και τη βία των κατακτητών, πρόταξαν την αλληλεγγύη. Στο φόβο πρόταξαν την ελπίδα, αυτά τιμούμε σημέρα και γι αυτά οφείλουμε να αγωνιζόμαστε.

επιστροφή στην κορυφή