Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ (ΚΡΑΚΑΡΗ, Ε1 ΠΥΛΗ)

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ (ΚΡΑΚΑΡΗ, Ε1 ΠΥΛΗ)

 Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 79 χρόνων από τη μάχη της Ηλεκτρικής, διοργανώνει την Κυριακή 5 Νοέμβριου τον καθιερωμένο μαθητικό αγώνα δρόμου.

 Η Μάχη της Ηλεκτρικής, αποτελεί την τελευταία σημαντική μάχη του πολέμου που διεξήχθη στις 13 Οκτωβρίου 1944. Στόχος των Γερμανών ήταν να καταστρέψουν μια από τις πιο ουσιαστικές ενεργειακές μονάδες της Ελλάδας, η οποία τροφοδοτούσε με ρεύμα ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Εκατοντάδες μαχητές πολέμησαν γενναία και απέτρεψαν τα σχέδια των Γερμανών, αποσοβώντας ένα τεράστιο πλήγμα στην οικονομία της Ελλάδας.

 Η θυσία των αγωνιστών αποτελεί για το κοινωνικό σύνολο αφετηρία διδαγμάτων, που συμβάλλουν στην χάραξη ενός αγωνιστικού και δημιουργικού μέλλοντος. Οπλισμένοι με το θάρρος και τα ιδανικά τους, αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό και αποτέλεσαν παράδειγμα για μίμηση για τις νέες γενιές.

 Πιστεύοντας ότι η γνώση της ιστορίας αποτελεί έμπνευση για τους νέους μας δημιουργώντας πολίτες με δημοκρατική αντίληψη και ιδανικά όπως η ανεξαρτησία, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, διοργανώνεται ως ελάχιστος φόρος τιμής ο 6ος Μαθητικός αγώνας δρόμου. Η δράση θα διεξαχθεί στην περιοχή Κράκαρη, στα Λιπάσματα και θα συμμετάσχουν μαθήτριες και μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

0a62b993484d92c9139bd52990e3f194 XL1

επιστροφή στην κορυφή