Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Σύσκεψη για τα προβλήματα δυσλειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων ΣΜΑ με πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

 

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου – Δραπετσώνας και προσωπικά του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή και του Αντιδημάρχου για θέματα καθημερινότητας του πολίτη κ. Νίκου Οικονομάκη, πραγματοποιήθηκε, την   Πέμπτη 3 Μαρτίου, σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, των αρμόδιων αντιδημάρχων των Δήμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, λόγω των δυσλειτουργιών που προέκυψαν στο ΧΥΤΑ Φυλής, συνακόλουθα και στο ΣΜΑ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής που επικρότησαν όλοι ανεξαιρέτως οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας των 14 Δήμων και συγκεκριμένα οι Μπεσίδης Παναγιώτης (Πέραμα), Μελάς Γιάννης (Κορυδαλλός), Κατσαφάδος Ηλίας (Πειραιάς), Σπηλιόπουλος Γιάννης (Σαλαμίνα), Χαρίσης Κών/νος (Δάφνη – Υμηττός), Παυλίδης Ιωάννης (Καλλιθέα), Κέντρης Ιωάννης (Χαϊδάρι), Δημητρίου Πέτρος (Ταύρος – Μοσχάτο), Κουφοπαντελής Μιχαήλ (Νίκαια – Ρέντης), Ευαγγελίου Ευάγγελος (Άλιμος), Δούμας Ανδρέας (Παλ. Φάληρο), Σταμούλης Σπυρίδων (Ν. Σμύρνη), Συράκος Νικόλαος (Αγ. Δημήτριος).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής της ΕΣΔΚΝΑ κ. Οικονομόπουλος Νικόλαος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΕΣΔΚΝΑ Δημάρχου Κηφισιάς κ. Χιωτάκη Νικόλαου, ο υπεύθυνος της ΕΣΔΚΝΑ για το ΣΜΑ, κ. Πάντζαλης Βασίλειος, ο Προϊστάμενος του ΣΜΑ κ. Πασχάλης Ιωάννης, καθώς και οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και σαν στόχο είχε οι 14 Δήμοι να βρουν από κοινού τεχνικές λύσεις, ώστε να μην παρατηρείται υπερφόρτωση του ΣΜΑ όταν υπάρχει πρόβλημα στον ΧΥΤΑ.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής μεταξύ άλλων τόνισε: «Η βελτίωση της ζωής του πολίτη αποτελεί προτεραιότητα για μας και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την υγεία του. Είμαστε σίγουροι ότι η πρωτοβουλία που πήραμε θα φέρει αποτελέσματα στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θέμα για το οποίο έγκαιρα είχαμε ενημερώσει τους συνδημότες μας. Δεν είμαστε εδώ για να βγάλουμε ένα ψήφισμα και να φύγουμε. Είμαστε εδώ για να βρούμε ΑΜΕΣΑ λύση».

Η σύσκεψη ξεκίνησε με τις εισηγητικές προτάσεις του αντιδημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Οικονομάκη Νίκου, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: «Στόχος του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι η άμεση λύση των προβλημάτων και ειδικότερα αυτών που αφορούν την βελτίωση συνθηκών ζωής του πολίτη. Ο καθημερινός μας αγώνας δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια του Δήμου μας, αλλά στοχεύει και στην επίλυση δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν καθημερινά και αφορούν μεγάλες περιοχές του Λεκανοπεδίου»

Μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ κ. Καλογερόπουλου Ιωάννη, αποφασιστήκαν τα εξής.

 

  • Να κατασκευαστεί εναλλακτικός δρόμος για την προσέλευση των οχημάτων του ΣΜΑ προς τον ΧΥΤΑ
  • Να δημιουργηθεί ένα επιπλέον «ταμπάνι» (χώρος υποδοχής απορριμμάτων) στον ΧΥΤΑ για τον ΣΜΑ, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των οχημάτων του ΣΜΑ.
  • Να αυξηθεί το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ, με έναρξη εργασιών 1,5 ώρα νωρίτερα και παύση 2 ώρες αργότερα.
  • Να δημιουργηθεί μέσω του ΕΣΔΚΝΑ μια «οικονομική ΠΑΓΙΑ», για τις άμεσες οικονομικές ανάγκες  του ΣΜΑ, γεγονός που θα διευκολύνει την λειτουργικότητα του, όσον αφορά τη διαδικασία συγκέντρωσης των απορριμμάτων.
  • Να αγοραστούν επιπλέον οχήματα από το ΣΜΑ, για την μεταφορά των Container στον ΧΥΤΑ.
  • Να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας του ΣΜΑ όσον αφορά τους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, ο οποίος ορίζει τον βαθμό εξυπηρέτησης των οχημάτων τους, ως προς τους υπόλοιπους δήμους σε αναλογία 1 προς 3.

Παράλληλα αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση, για τα παραπάνω θέματα, να γίνει σε επίπεδο Δημάρχων και την ευθύνη της οργάνωσης και της φιλοξενίας της, να την έχει ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής. Εκτός των άλλων, θα εξεταστεί και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, καθώς και οι διαδικασίες ενεργοποίησης των αποφάσεών μας.

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας