Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι

για την ειρήνη και για το δίκιο»

Τάσος Λειβαδίτης

 

Η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι η κορυφαία στιγμή της Αντίστασης του λαού μας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, την αμερικανοκρατία και το ΝΑΤΟ.

Είναι Επέτειος Μνήμης για κάθε άνθρωπο που αγωνίστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε ή δολοφονήθηκε υπερασπιζόμενος πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά.

Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε και αποτελεί έμπνευση για τους αγώνες του λαού μας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα που η χώρα μας, η κοινωνία και η νέα γενιά έχουν έρθει αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση, η επέτειος του Πολυτεχνείου έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τίποτα δεν χαρίζεται στους λαούς.

Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία, τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά κερδίζονται μέσα από τους αγώνες με όπλο την αλληλεγγύη.

Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι με απαγορεύσεις, βία και καταστολή δεν αντιμετωπίζονται οι αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Έρχεται να υπενθυμίσει σε αυτούς που επιλέγουν τις απαγορεύσεις, τη βία και την καταστολή για να τσακίσουν τους λαϊκούς αγώνες ποια θα είναι η ιστορική τους κατάληξη αργά ή γρήγορα.

επιστροφή στην κορυφή