Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Συμβουλευτικο κεντρο Γυναικων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κερατσινίου –Δραπετσώνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης

Τις τελευταίες εβδομάδες, σοβαρότατες καταγγελίες κακοποίησης γυναικών ακολούθησαν τη δημόσια καταγγελία της αθλήτριας Μαρίας Μπεκατώρου, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν 23 χρόνια από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η γνωστοποίηση περιστατικών κακοποίησης γυναικών από διαφορετικούς χώρους (αθλητισμό, ΜΜΕ, πολιτισμό, ακαδημαϊκό χώρο κά.) επιβεβαιώνει στην κοινή γνώμη αυτό που επιστημονικά είναι καλά τεκμηριωμένο, πως δεν πρόκειται δηλαδή για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για ένα κοινωνικό φαινόμενο, αυτό της έμφυλης βίας.  Όλες οι γυναίκες μπορεί να υποστούν έμφυλη βία!  Η αίσθηση ασφάλειας που διαμορφώνουμε λόγω ηλικίας, κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου,  επαγγέλματος ή  εθνικότητας είναι απολύτως ψευδής!

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του στην απόδοση της δικαιοσύνης για όλες αυτές τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Καμία επιζήσασα δεν θα έπρεπε να μπαίνει στο φαύλο κύκλο της ντροπής και αποσιώπησης των γεγονότων. Όπως καμία επιζήσασα όταν καταφέρνει να μιλήσει, δεν πρέπει να βρίσκει κλειστές πόρτες αμφισβήτησης, κοροϊδίας ή ακόμα χειρότερα, της αντίληψης περί ασήμαντου περιστατικού ή κατηγορίας  για ωφελιμιστικές τακτικές.

Τα στελέχη του Κέντρου Γυναικών καταγράφουν καθημερινά καταγγελίες έμφυλης βίας ανώνυμων γυναικών τις οποίες διαχειρίζονται με ένα εύρος υποστηρικτικών υπηρεσιών (νομική, ψυχολογική, κοινωνική και εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπή σε ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών κ.ά.) διατηρώντας το απόρρητο και την αρχή της εμπιστευτικότητας. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία υγιών αντανακλαστικών ίσης μεταχείρισης και μη-στερεοτυπικών αντιλήψεων σε κάθε χώρο και σε κάθε πολίτη.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλλιεργεί τα δικά του αντανακλαστικά αξιοποιώντας τις αρμοδιότητές του σε συνεργασία με ολόκληρο το φάσμα των τοπικών φορέων. Η Υπηρεσιακή Μονάδα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κερατσινίου-Δραπετσώνας από το 2013 και η πρόσφατα θεσπισμένη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ) είναι ο μηχανισμός που διαθέτει για την πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε τοπικό επίπεδο.

επιστροφή στην κορυφή