Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΗΟ (ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΗΟ (ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ)

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας συμπεριλαμβάνεται στους 254 δήμους της χώρας που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Σκοπός του σχεδίου είναι η δημιουργία ενός δικτύου φορτιστών ικανού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Οι οδηγίες εκπόνησης των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στους Δήμους, προβλέπουν 1 σταθμό φόρτισης ανά 1.000 κατοίκους, άρα κατ΄ ελάχιστον προβλέπεται η χωροθέτηση τουλάχιστον 91 σταθμών φόρτισης για τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Μπορείτε να δείτε τις θέσεις στον χάρτη του συνδέσμου (https://keratsini-drapetsona.sfio.telenavis.com/).

Με το «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας» συντάσσεται πρόταση, σε συνεργασία με εξωτερικό ανάδοχο, για χωροθέτηση 91 θέσεων φορτιστών σε ανοικτούς δημοτικούς  χώρους στάθμευσης και σε θέσεις παρά το οδόστρωμα, με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης  στα όρια του Δήμου και την κάλυψη των αναγκών για επαναφόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε ορίζοντα πενταετίας.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ΣΦΗΟ, πραγματοποιείται ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση με στόχο την καταγραφή των απόψεων τοπικών φορέων και πολιτών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την χωροθέτηση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των ορίων του δήμου, ώστε οι πολίτες να έχουν ενεργή συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο σχετικά με προτεινόμενες θέσεις τοποθέτησης φορτιστών, που μπορεί να απαντηθεί  έως 24/06/2022.

Για το ερωτηματολόγιο, πατήστε το παρακάτω link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSw3Elr-23YEiJUE0WUWxUl7KrOhjJdMOBrT0DIUFeYBCdHg/viewform?usp=sf_link

 

επιστροφή στην κορυφή