Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

  Στο πλαίσιο της εβδομάδας πρόληψης και ψυχικής υγείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (03/04) η πρώτη ολιστική δράση πρόληψης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που πραγματοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό το «Χαμόγελο το Παιδιού» και το Π.Γ.Ν. «Αττικό».

 Ειδικότερα, στην πλατεία Κύπρου, η κινητή μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» με ειδικούς του Οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Τα παιδιά που υποβλήθηκαν σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, παρέλαβαν ατομικό δελτίο, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σήμερα, επισκέφθηκαν το χώρο τα 3 πρώτα σχολεία και θα ακολουθήσουν και τις επόμενες μέρες άλλες σχολικές μονάδες.  Παράλληλα, τόσο οι μικροί μας φίλοι όσο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε επιμορφωτικές δράσεις το περιεχόμενο των οποίων αφορά θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των παιδιών αλλά και το μέλλον τους (π.χ. ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός, εκφοβισμός μέσω του διαδικτύου, ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική βία, εξαφανίσεις κ.ά.).

? Οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 07/04, ενώ το διήμερο (05/04-06/04) στην πλατεία Κύπρου από τις 10:00 έως τις 14:00, υπενθυμίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί στην κινητή μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» με την υποστήριξη του τμήματος Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. «Αττικό», αιμοδοσία. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, καλούμε τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν δίνοντας αίμα.

1χπ

3χπ

2χπ

4χπ

 

    

επιστροφή στην κορυφή