Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Mε αφορμή την παγκόσμια μέρα Αναπηρίας, μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Δραπετσώνας και μέλη του συλλόγου «Γλαύκα», συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Νίκης πραγματοποιώντας μία συμβολική δράση συμπερίληψης και ευαισθητοποίησης.

Με σύνθημα μια «Ζωή χωρίς εμπόδια» οι μαθήτριες και οι μαθητές χρησιμοποιήσαν αναπηρικά αμαξίδια, διασχίζοντας πεζόδρομους της πόλης, επιδιώκοντας να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο, τις δυσκολίες στην καθημερινότητα αλλά και τον αποκλεισμό που βιώνουν πολλές φορές οι συμπολίτες μας με αναπηρία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, οι συμμετέχοντες μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους δημότες.

Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρθηκε στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ειδικότερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος της πόλης υποδέχθηκε και συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία, τονίζοντας την σημασία μιας ζωής ίσων ευκαιριών για όλους χωρίς διακρίσεις.  

Στη συζήτηση που διεξήχθη, οι καθηγητές, οι μαθητές αλλά και τα μέλη του συλλόγου της Γλαύκας δήλωσαν χαρούμενοι και συγκινημένοι γι αυτή τη δράση, κατέθεσαν την εμπειρία τους μέσα από αυτή τη σύντομη διαδρομή με τα αναπηρικά αμαξίδια ενώ διατύπωσαν και προτάσεις με στόχο την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών για τις μετακινήσεις των ανθρώπων με αναπηρία. 

Την εκδήλωση έκλεισαν με τον πιο όμορφο τρόπο οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ και μέλη του 3ου & 5ου  ΚΑΠΗ Κερατσινίου,  με όμορφες μουσικές μελωδίες με τα παιδιά της Γλαύκας και τους μαθητές να τραγουδούν και να χορεύουν απολαμβάνοντας παράλληλα ζεστή σοκολάτα και χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά, την ευγνωμοσύνη μας σε όλες και όλους που στήριξαν και υλοποίησαν αυτή την πρωτοβουλία καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου για την πολύτιμη βοήθεια τους.

 

επιστροφή στην κορυφή