Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Πρωτοπορεί ο Δήμος και για την Τρίτη ηλικία

Αναβαθμίζονται τα ΚΑΠΗ και περνούν στην άμεση ευθύνη του Δήμου.

Συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή, μεριμνά για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Στο κέντρο της προσοχής της βρίσκονται οι δημότες της τρίτης ηλικίας και τα «Κέντρα Αποκατάστασης Ηλικιωμένων». Με προσωπικές πρωτοβουλίες του Δημάρχου, τα ΚΑΠΗ της πόλης δεν κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν ή ακόμα να καταργηθούν, αφού περνούν στην άμεση ευθύνη του Δήμου, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Μετά τη συνένωση των δύο Δήμων, σκοπός είναι η διασφάλιση ενιαίου υψηλού επιπέδου της ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρουν στους δημότες όλα τα ΚΑΠΗ μέσα από τη σταδιακή αναβάθμιση τους. Ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί μια καινοτόμος υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας και στα εννιά ΚΑΠΗ του Δήμου, που μετατρέπει την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου σε πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, κάθε δέκα ημέρες θα επισκέπτεται τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας ιατρός του ΙΚΑ, ο οποίος θα εξετάζει τους ασθενείς, παραπέμποντας τους όταν αυτό είναι αναγκαίο σε ιατρούς ανάλογης ειδικότητας. Παράλληλα, θα συνταγογραφεί την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή, απαλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες της τρίτης ηλικίας από την ταλαιπωρία και τις κουραστικές αναμονές των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ. Ταυτόχρονα, θα παρέχεται δωρεάν φροντίδα νοσηλευτών και φυσιοθεραπευτών για την κάλυψη μιας σειράς καθημερινών αναγκών.

Για την επίτευξη των παραπάνω, ιδιαίτερα καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου καθώς και των ιατρών κκ. Καψοκόλη Ιωάννη και Τασσοπούλου Άντας. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε την παρουσία ιατρού συμβεβλημένου με την Κοινωφελή επιχείρηση Πρόνοιας του Δήμου μας, ο οποίος θα συμβάλει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση των μελών των ΚΑΠΗ μας και θα συνταγογραφεί για τα υπόλοιπα δημόσια ταμεία.

Μια ακόμα καινοτομία αποτελεί η σύσταση διευρυμένης επιτροπής αποτελούμενη από εννέα αιρετά μέλη, ένα από κάθε ΚΑΠΗ, η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα θα συνεργάζεται άμεσα με τους αρμόδιους παράγοντες της διοίκησης του Δήμου, ώστε να επιλύονται άμεσα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία μέχρι πρότινος διαιωνίζονταν.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί αρκετές φορές όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης και έχει συνομιλήσει προσωπικά με τους δημότες της τρίτης ηλικίας, στους οποίους και εξέφρασε την αγάπη του και την προσπάθεια για κάθε δυνατή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ υποχρέωση μου να αποδείξω έμπρακτα ότι για εμάς οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας συνεχίζουν να αποτελούν ενεργούς και δραστήριους πολίτες. Τα ΚΑΠΗ δεν πρέπει και δεν μπορεί να κλείσουν ή έστω να υπολειτουργήσουν. Τώρα πλέον ανήκουν στην άμεση ευθύνη του Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι μεριμνούμε προσωπικά γι’ αυτά και εγγυόμαστε μια ενιαία πολιτική σε όλα. Είμαστε σήμερα εδώ και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των ανθρώπων στους οποίους η κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας οφείλει τόσα πολλά Θέλουμε να ακούσουμε τα προβλήματα σας και να τα λύσουμε. Θέλουμε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι ένας Δήμος κοινωνικής αλληλεγγύης μπορεί και πρέπει να δρα συγκεκριμένα υπέρ των κοινωνικών ομάδων που έχουν την ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης του.»

Στα ΚΑΠΗ λαμβάνουν χώρα μια σειρά από δράσεις δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν χορό, μουσική και θέατρο. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι δημότες, άνω των 60 ετών, καταβάλλοντας μια συμβολική ετήσια συνδρομή που δεν ξεπερνά τα 2€.

επιστροφή στην κορυφή