Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

68 στρέμματα ξαναγίνονται δάσος

Με παρέμβαση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλου και μετά από έγκαιρη, σθεναρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας  η δασική θέση «Τζουζέπενα» στην Αμφιάλη, 68 στρεμμάτων κηρύχτηκε ως αναδασωτέα δημόσια δασική έκταση.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δασική έκταση καταστράφηκε από διαδοχικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2007, το 2008 και το 2010 και ακολούθως αγοράστηκε από ιδιώτες, οι οποίοι είχαν σκοπό να δημιουργήσουν φωτοβολταϊκό πάρκο. Η Δημοτική αρχή με αστραπιαίες κινήσεις κατάφερε να κινητοποιήσει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ώστε να γίνει επανεγκατάσταση της δασικής βλάστησης είτε με φυσική αναγέννηση είτε με πρόγραμμα τεχνητής αναδάσωσης.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανής δήλωσε:

«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι δύο περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά πρασίνου ανά κάτοικο πανελλαδικά. Αποτέλεσε κυρίαρχη προεκλογική μας δέσμευση η προστασία και η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου. Η βελτίωση του περιβάλλοντος και η προσπάθεια να αυξηθεί ουσιαστικά η ποιότητα της ζωής στην πόλης μας. Δεν είναι δυνατόν το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα να περιβάλλονται από ένα φαλακρό βουνό, στο οποίο να αναπτύσσονται οι ιδιωτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η άμεση και ολοκληρωτική αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, η οποία θα στηριχτεί για την ανάπτυξη των δέντρων από τη χρησιμοποίηση του νερού της Ψυτάλλειας, πρόταση που έχουμε διαμορφώσει ως πολιτική κίνηση και αποδέχτηκε η κεντρική εξουσία, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για την Περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δυτικού Πειραιά».

 

επιστροφή στην κορυφή