Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Σε χρόνο ρεκόρ μαζεύτηκαν τα σκουπίδια σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το μειωμένο προσωπικό και τον πεπαλαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό

Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και γενικότερα για ζητήματα που άπτονται των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Νίκος Οικονομάκης, απευθύνουν δημόσια συγγνώμη προς τους δημότες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων, που παρέμειναν στις γειτονιές της πόλης για πολλές ημέρες, λόγω της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Μια απεργία, την οποία η Δημοτική Αρχή στήριξε δημόσια με σχετική Ανακοίνωση και Δελτία Τύπου, υπερθεματίζοντας του δικαίου και της ικανοποίησης των αιτημάτων των υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκτιμώντας τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα τους, καθώς και την κατανόηση των δημοτών, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη για την εργασία τους, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες, ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επιτελώντας μια τιτάνια προσπάθεια, η οποία απέφερε αποτέλεσμα, αφού κατάφεραν να καθαριστεί η πόλη σε χρόνο ρεκόρ, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου κατάφερε με 120 μόνο εργαζόμενους (!!!), μέσα σε μόλις σε 6 ημέρες και μετά από 23 ημέρες απεργίας να μαζέψει χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, δεδομένου ότι κατά Μέσο Όρο στην πόλη μας συγκεντρώνονται 300 τόνοι σκουπιδιών σε μία ημέρα!!!

Για να δοθεί ένα μέτρο σύγκρισης, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν αναφέρουμε, πως πριν 2 χρόνια έγινε ανάλογη απεργία, διάρκειας 14 ημερών και τα 238 άτομα προσωπικού καθαριότητας  στο Κερατσίνι, μάζεψαν τα σκουπίδια σε 8 ημέρες, ενώ στη Δραπετσώνα την ίδια περίοδο τα 78 άτομα προσωπικό καθαριότητας χρειάστηκαν 5 ημέρες για τη συγκομιδή απορριμμάτων.

Ο αγώνας για μια καθαρότερη πόλη θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, αφού ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση χώρων, το ασβέστωμα γύρω από τους κάδους και το πλύσιμο των δρόμων.

Μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής και Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Νίκος Οικονομάκης, στην προσπάθεια τους να δείξουν την συμπαράσταση τους προς την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, συμμετείχαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, φόρεσαν τις σχετικές φόρμες εργασίας και παρέμειναν στο πλευρό των εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας!!!

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε:

«Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τις καθημερινές δυσκολίες και τα προβλήματα των εργαζομένων στο κρίσιμο τομέα της καθαριότητας, ο οποίος αποτελεί κύριο μέλημα και μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα. Στόχος μας είναι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα να αποκτήσουν την εικόνα που όλοι θέλουμε, την εικόνα που έχει κάθε σύγχρονη πόλη. Πρέπει να δίνουμε συνεχή αγώνα και να επαγρυπνούμε ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή, ακόμα και σε έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή που αντιμετωπίσαμε πριν από λίγες ημέρες. Οι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας καθημερινά εργάζονται σκληρά προκειμένου η πόλη μας να είναι πραγματικά καθαρή πόλη και με τις δικές τους άοκνες προσπάθειες ήδη καταφέραμε πολλά. Η αποκομιδή των απορριμμάτων, έγινε σε χρόνο ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι κληρονομήσαμε τεράστιες ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, μειώθηκε σχεδόν στο 1/3 του προσωπικού που υπήρχε πριν από δύο χρόνια.»

επιστροφή στην κορυφή