Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Μετρο-ύν αντίστροφα το χρόνο για Μετρό σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα

Μετρο-ύν αντίστροφα το χρόνο για Μετρό σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα
Ξεκινά άμεσα το πρώτο στάδιο της μελέτης του έργου

Ένα βήμα πριν από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή γραμμής του Μετρό, βρίσκεται η πόλη του Κερατσινίου- Δραπετσώνας, μετά από ενέργειες του Δημάρχου της πόλης κ. Λουκά Τζανή.

Ο κ. Λουκάς Τζανής επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Δρ. Χρήστο Τσίτουρα και το Διευθυντή  Μελετών κ. Παναγιώτη Κλήμη, συνοδευόμενος από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο συγκοινωνίας κ. Ελένη Δαβγιώτη.

Στη συνάντηση δόθηκαν σαφείς πληροφορίες και καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα είναι εφικτή η έναρξη των απαραίτητων εργασιών που θα θέσουν σε λειτουργία τη κατασκευή του υπερσύγχρονου μέσου μαζικής μεταφοράς.

Ως εκ τούτου, στις αρχές του επόμενου έτους υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης των απαραίτητων τοπογραφικών μελετών, ώστε το 2013 να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο του έργου που θα δώσει τη σκυτάλη του στο επόμενο στάδιο κατασκευής.

Ο Δρ. Χρήστος Τσίτουρας δεσμεύτηκε να συνδράμει στην προσπάθεια του Δημάρχου για την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς όπως επεσήμανε ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ A.E. κατανοεί την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα έργα στη πόλη τα οποία σε κάθε περίπτωση αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν το συγκοινωνιακό δίκτυο.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Έχουμε εισπράξει το ενδιαφέρον του κ. Τσίτουρα που μας βοηθά να προχωρήσουμε ένα έργο το οποίο οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου άδικα είχαν αφήσει να ξεχαστεί. Αφού καταφέραμε να επιτύχουμε τη δέσμευση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ A.E. για την ένταξη μας στο στρατηγικό σχεδιασμό επέκτασης μέσων σταθερής τροχιάς, ξεκινάμε το δικό μας αγώνα, καθώς η διαδικασία της χρηματοδότησης πρέπει να προχωρήσει άμεσα για να είμαστε καθ’ όλα προετοιμασμένοι.  Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της πόλης και της περιφέρειας να συνδράμουν οργανωμένα και αποτελεσματικά, ώστε να εξοικονομηθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για αυτό το κοστοβόρο, αλλά συνάμα κολοσσιαίο έργο για την πόλη μας.»

επιστροφή στην κορυφή