Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Σε ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ η κατασκευή ΜΕΤΡΟ σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Σε ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ η κατασκευή ΜΕΤΡΟ σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Επιστολή ΟΡΣΑ στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Ένα όραμα πολλών ετών για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, παρά την πολλή δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις εγκληματικές παραλείψεις του παρελθόντος, όσον αφορά την ουσιαστική διεκδίκηση της έλευσης του ΜΕΤΡΟ, παίρνει επιτέλους «σάρκα και οστά». Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής, κατάφεραν μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και διαβουλεύσεις με τα αρμόδια Υπουργεία, την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τον ΟΡΣΑ, να ενταχθούν η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, στους ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ στρατηγικούς σχεδιασμούς επέκτασης ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ.

Ο ΟΡΣΑ σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στις 7 Φεβρουαρίου του 2012 με αριθ πρωτ. 357, με την οποία κοινοποίησε το σχεδιασμό του για την επόμενη δεκαετία, αναφέρει μεταξύ άλλων, ως ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΡΑΜΜΗ, τη νέα σύνδεση τύπου ελαφρού μετρό/τραμ μεταξύ Πειραιά-Κερατσινίου-Περάματος (σύνδεση δήμων Δυτικού Πειραιά και Σαλαμίνας με κέντρο Πειραιά)!!!

Οι προπαρασκευαστικές ενέργειες του Δημάρχου και των εκπροσώπων της διοίκησης, φαίνεται καθαρά πια ότι ευδοκιμούν. Ένα όραμα του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή, το οποίο αποτελούσε κορωνίδα του προεκλογικού του προγράμματος, μετουσιώνεται σε ένα έργο, το οποίο για τους περισσότερους θεωρείτο χαμένο, αφού το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα εντελώς άδικα είχαν αποκλειστεί από τους προηγούμενους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Μάλιστα σύμφωνα με τους προηγούμενους σχεδιασμούς, το ΜΕΤΡΟ θα έφτανε στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα το 2050, γεγονός που οδηγούσε το έργο στις καλένδες!!!

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα:

«Ένα μεγάλο προσωπικό μου όραμα και των συνεργατών μου λαμβάνει μπήκε σε ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τον ΟΡΣΑ. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του συνόλου των δημοτών της πόλης μας τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Χρήστο Τσίτουρα, καθώς και τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Κλήμη για την αμέριστη βοήθεια τους στη δίκαιη διεκδίκηση μας. Στην αρχή «κάποιοι» μας έλεγαν ότι οι εξαγγελίες μας για έλευση ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ήταν επικοινωνιακό τρικ. Μόλις ο ΟΡΣΑ συμπεριέλαβε το έργο στο ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑΣ/ΑΤΤΙΚΗΣ 2011-2021, μας είπαν ότι το έργο θα ξεκινήσει σε 10 χρόνια. Τώρα που η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ο ΟΡΣΑ βάζουν το έργο σε ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ με στόχο την έναρξη το 2014, κάτι πάλι θα βρουν να πουν. Εκείνοι ας λένε… Εμείς απαντάμε με πράξεις. Αποδείχτηκε περίτρανα πως ακόμα και σε τόσο δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όταν οραματίζεσαι, σχεδιάζεις οργανωμένα και συντεταγμένα, επιχειρηματολογείς στοιχειοθετημένα και διεκδικείς σθεναρά, είναι δυνατόν να πετύχεις και τον πλέον δύσκολο στόχο. Εμείς πολιτευόμαστε μ’ αυτό τον τρόπο. Ο αγώνας για την οριστική διευθέτηση της έλευσης του ΜΕΤΡΟ συνεχίζεται. Δεν εφησυχάζουμε, ούτε λεπτό για να επισπεύσουμε χρονικά τις σχετικές διαδικασίες. Οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν μπορούν να περιμένουν».

επιστροφή στην κορυφή