Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Διανομή φθηνού ρυζιού χωρίς μεσάζοντες στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Διανομή φθηνού ρυζιού χωρίς μεσάζοντες στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Λ. Τζανής: «Το κίνημα για φθηνά προϊόντα αν και διογκώνεται καθημερινά, είναι σε πειραματική μορφή. Για να μην χάσει την δυναμική του, χρειάζεται πλέον τη βοήθεια ενός συντονιστικού οργάνου με ειδικά χαρακτηριστικά μεταξύ παραγωγών και Δήμων, ώστε να ολοκληρώνεται χωρίς μεσάζοντες η εμπορική συναλλαγή. Αυτή η ιδέα αισιοδοξώ ότι θα  αναγκάσει τους εμπλεκόμενους στην αγορά να συγκρατήσουν προς τα κάτω τις τιμές και αυτή θα είναι η νίκη στο κίνημα για φθηνό φαγητό στο πιάτο μας. Αυτήν την πρόταση καταθέτω για να προβληματιστούμε όλοι μας».

Με τη δυναμική που έχει αναπτύξει στη πόλη μας η πρωτοβουλία του Δήμου, με στόχο χαμηλές τιμές στα διατροφικά είδη πρώτης ανάγκης, μετά τις πατάτες έγινε και η διανομή φθηνού ρυζιού στο Κερατσίνι. Οι παραγωγοί από την Ανθήλη της Λαμίας διένειμαν ρύζι ποικιλίας «νυχάκι» σε τσουβαλάκια των 5 κιλών στην τιμή των πέντε ευρώ.

Την ευθύνη της διανομής είχε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ρένα Μόσχου και με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας, η διαδικασία κύλησε με ομαλό τρόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο  Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία της διανομής συνομιλώντας με τους δημότες, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πραγματικό βιοτικό επίπεδο πέφτει ραγδαία. Οι δημότες μας ζητάνε να επεκτείνουμε τη διανομή χωρίς μεσάζοντες και με άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως λάδι και όσπρια. Για φθηνό και καλό λάδι έχουμε έρθει σε επαφή με παραγωγούς από τη Μεσσηνία και θα είμαστε έτοιμοι για την διανομή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Βεβαίως η πρωτοβουλία αυτή βοηθάει παραγωγούς και καταναλωτές και  βελτιώνει την καθημερινότητα όσων έχουν ανάγκη. Μάλιστα με τη φτώχεια παρούσα σε κάθε μας βήμα,  ενθαρρύνει  τον καθένα μας να μιλήσει με το διπλανό του και υπενθυμίζει ότι τα προβλήματα δεν κάνουν διακρίσεις».

Και κατέληξε λέγοντας: «Το κίνημα για φθηνά προϊόντα αν και διογκώνεται καθημερινά, είναι σε πειραματική μορφή. Για να μην χάσει την δυναμική του, χρειάζεται πλέον τη βοήθεια ενός συντονιστικού οργάνου με ειδικά χαρακτηριστικά μεταξύ παραγωγών και Δήμων, ώστε να ολοκληρώνεται χωρίς μεσάζοντες η εμπορική συναλλαγή. Αυτή η ιδέα αισιοδοξώ ότι θα  αναγκάσει τους εμπλεκόμενους στην αγορά να συγκρατήσουν προς τα κάτω τις τιμές και αυτή θα είναι η νίκη στο κίνημα για φθηνό φαγητό στο πιάτο μας. Αυτήν την πρόταση καταθέτω για να προβληματιστούμε όλοι μας».

επιστροφή στην κορυφή