Ακολουθήστε μας:

Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Στον Δήμο λειτουργούν 4 βιβλιοθήκες - δύο στην περιοχή του Κερατσινίου, μία στην Δραπετσώνα και μία Κινητή (Βιβλιοαυτοκίνητο) - οι οποίες διαθέτουν δανειστικά τμήματα, αναγνωστήρια και παιδικά τμήματα.

Η συλλογή είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα και περιλαμβάνει ελληνική και ξένη λογοτεχνία, φιλοσοφία, ψυχολογία, ιστορία, θρησκεία επιστήμες, καλές τέχνες, βιογραφία, εκπαιδευτικά βοηθήματα κ.α.

Δυνατότητα δανεισμού, έχουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και όμορων δήμων, εφόσον είναι μέλη της βιβλιοθήκης. Για την εγγραφή απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα, ενώ για ανήλικους ταυτότητα ή συνοδεία γονέα. Κάθε μέλος μπορεί να δανείζεται έως τρία (3) βιβλία για 15 ημέρες, ενώ υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης. Εκτός από το δανειστικό υπάρχει και το πληροφοριακό τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, λευκώματα, τα οποία είναι προς χρήση μόνο εντός της βιβλιοθήκης. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν, όπως και η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι βιβλιοθήκες εκτός από την προώθηση της μάθησης και φιλαναγνωσίας διοργανώνουν παράλληλα πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις σχολείων, παρουσιάσεις συγγραφέων-βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις καθώς και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας».

Στον ηλεκτρονικό κατάλογο των βιβλιοθηκών οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν την συλλογή ανά συγγραφέα, τίτλο, θέμα ή λέξη κλειδί.

Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Λογότυπο Δημοτικών Βιβλιοθηκών
Βιβλίο
Φωτογραφία
Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου (Αμφιάλης)

Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου (Αμφιάλης)

phone call green 2131311201 , 2131311202

mail green

map2 Εμμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι 18757 | 2ος όροφος Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα Μερκούρη”

clock green Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:30 - 20:00

Βιβλιοθήκη Ευγένειας

phone call green 2104002916

mail green Βύρωνος 79, Κερατσίνι 18755 | Πολιτιστικό Κέντρο Ευγένειας

clock green Δευτέρα, Τρίτη: 14:00 - 20:00 και Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 08:30 - 13:30

Βιβλιοθήκη Ευγένειας
Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας

Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας

phone call green 2132004097

mail green

mail green Αγων. Πολυτεχνείου & Γ. Καραϊσκάκη, Δραπετσώνα 18648 (Eίσοδος από Αγ. Φανουρίου) | Πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας

clock green Δευτέρα, Πέμπτη: 13:00-19:00 και Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 08:30-14:30

Κινητή Βιβλιοθήκη (Βιβλιοαυτοκίνητο)

clock green Το Βιβλιοαυτοκίνητο του Δήμου μας, είναι μία πρωτοβουλία που σκοπό έχει να μεταφέρει τη γιορτή της ανάγνωσης στις γειτονιές της πόλης, προσπαθώντας να μυήσει τους δημότες στον κόσμο των βιβλίων.
Η Κινητή Βιβλιοθήκη θα σταθμεύει τα Σαββατοκύριακα σε πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, ΚΑΠΗ, σχολεία, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων και γενικά σε μέρη όπου συγκεντρώνονται δημότες.
Κάθε πολίτης μπορεί να γίνει μέλος της Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης, δωρεάν, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και τη συμπλήρωση φόρμας νέου μέλους. Κάθε μέλος μπορεί να δανείζεται τρία βιβλία για 15 ημέρες. Η επιστροφή των βιβλίων μπορεί να γίνεται είτε στην Κινητή  Βιβλιοθήκη, είτε σε μία από τις παραπάνω τρεις Βιβλιοθήκες του Δήμου μας.

mail greenΠού βρισκόμαστε τώρα: Πάρκο Σελεπίτσαρι

clock green Σάββατο & Κυριακή: 10:30 - 13:30

Κινητή Βιβλιοθήκη (Βιβλιοαυτοκίνητο)
Φωτογραφία
Βιβλίο - Καρδούλα

Βιβλίο