Ακολουθήστε μας:

Ανακύκλωση

recycle icon

1. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης έχει τοποθετήσει 1002 ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ χωρητικότητας 1100 λίτρων.

ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ο Δήμος σε συγχρηματοδότηση με το Πράσινο Ταμείο, έχει τοποθετήσει 32 ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (με συμπίεση και χωρίς συμπίεση).

ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Ο Δήμος έχει τοποθετήσει 60 σημεία ανακύκλωσης χωριστής συλλογής ΧΑΡΤΙΟΥ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ σε σχολεία και δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους.

ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΑΣ

Ο Δήμος έχει τοποθετήσει 11 ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΕΣ, οι οποίοι εξυπηρετούν 37 επιχειρήσεις. Οι μπλε κώδωνες αποτελούν ένα χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών όπου εξυπηρετούν συνήθως σημεία επαγγελματικών δραστηριοτήτων όπως π.χ. καφετέριες, εστιατόρια κτλ. που καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία.

ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΑΣ

2. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ

ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ & ΥΠΟΔΗΣΗΣ

ΚΑΔΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ & ΥΠΟΔΗΣΗΣ

Ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρεία «EASTWEST» έχει τοποθετήσει σε πολλά σημεία κάδους συλλογής ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ. Με την αξιοποίηση του ανταποδοτικού προγράμματος ανακύκλωσης, θα υπάρχει δυνατότητα εξασφάλισης πόρων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.
Σημεία τοποθέτησης κάδων (πατήστε εδώ)

3. ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχει τοποθετήσει 150 ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ χωρητικότητας 360 και 1100 λίτρων σε σημεία όπως λαϊκές αγορές και καταστήματα (ταβέρνες κρεοπωλεία μανάβικα κλπ).
Ο Δήμος έχει σκοπό να επεκτείνει την συλλογή βιοαποβλήτων και στα νοικοκυριά όπου θα διατεθούν 1700 κάδοι χωρητικότητας 10 λίτρων βιο-φίλτρο και 54.400 σακούλες κομποστοποιήσιμες χωρητικότητας 10 λίτρων.
Καφέ Κάδοι (πατήστε εδώ)
ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
0
μπλε κάδοι
0
κάδοι ένδυσης και υπόδησης
0
καφέ κάδοι βιοαποβλήτων

Μήνυμα Αντιδημάρχου

Η ανακύκλωση πάντα ήταν στα ζητούμενα, ένα στοίχημα για τους Δήμους. Σήμερα όμως που το περιβάλλον δυστυχώς δεν αντέχει κι άλλες επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος ταφής των απορριμμάτων, η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση είναι μονόδρομος. Εμείς στο Δήμο κάναμε μεγάλη προσπάθεια καταρχήν να πείσουμε τους δημότες ότι πραγματικά πιστεύουμε ως Αρχή στην ανακύκλωση, καθόλου εύκολο γιατί είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους με τις πρακτικές που ακολούθησαν προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου μας.

Ο πίνακας (πατήστε εδώ) με στοιχεία από το ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων μας ικανοποιεί σε ένα βαθμό αν υπολογίσουμε ότι παραλάβαμε την ανακύκλωση στο Δήμο μας σε ποσοστό 1,89%. Όμως οι στόχοι μας είναι σαφώς μεγαλύτεροι και προσπαθούμε καθημερινά για αυτούς. Τα ρεύματα που ανακυκλώνουμε σήμερα είναι: 1.Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, 2.Κλαδέματα, 3.Αδρανή υλικά κατεδαφίσεων, 4.Χαρτί, χαρτόνι, 5.Γυαλί, 6.Ανακύκλωση συσκευασιών, 7.Ελαστικά, 8.Ανακύκλωση αυτοκινήτων, 9.Μπαταρίες, 10.Ρούχα, παπούτσια, 11.Βιοαπόβλητα.

Στην συλλογή και ανακύκλωση βιοαποβλήτων ρίχνουμε μεγάλο βάρος και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γιατί αυτό το ρεύμα θα εκτοξεύσει το ποσοστό ανακύκλωσης. Είναι το πιο δύσκολο ρεύμα στην ανακύκλωση για προφανείς λόγους (οσμές και αναγκαστικά ο διαχωρισμός να γίνεται στο σπίτι). Ενημερωτικά, οι πηγές συλλογής βιοαποβλήτων είναι: α)Συλλογή βιοαποβλήτων από τις λαϊκές αγορές, β)Συλλογή από μανάβικα, σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης, γ)Συλλογή από πολυκατοικίες (καφέ κάδος στην πυλωτή πολυκατοικίας και δωρεάν διανομή οικιακών κάδων 10λίτρων σε κάθε διαμέρισμα), δ)καφέ κάδοι στη γειτονιά.

Με την βοήθεια και την συνεργασία των πολιτών μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για το περιβάλλον και την εξασφάλιση πόρων στο Δήμο μας.