Ακολουθήστε μας:

Δομή Παροχής Συσσιτίου

Koinoniko Syssitio

notification Ανακοίνωση  

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τις καθημερινές βιοτικές ανάγκες, ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία της Δομής Παροχής Συσσιτίου.

Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι της Δομής Παροχής Συσσιτίου για ένα χρόνο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση από 09/10/2023 έως 30/10/2023.

Πατήστε εδώpata edw για να δείτε την ανακοίνωση και τους τρόπους υποβολής.

 

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου, αποτελεί δομή που εντάσσεται στο Δίκτυο των «Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών», του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Παρέχει δωρεάν γεύματα σε καθημερινή και σταθερή βάση, σε  άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Τα  έτοιμα γεύματα,  παρασκευάζονται βάσει των κείμενων υγειονομικών διατάξεων εντός του χώρου της Δομής, λαμβάνοντας υπόψη πιθανά προβλήματα υγείας των ωφελουμένων. Η ευαισθητοποίηση των ατόμων, επιχειρήσεων και της ευρύτερης κοινότητας, µέσω των δράσεων της Δομής αποσκοπεί στην επανένταξη και τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων. Η Δομή υποστηρίζεται οικονομικά από τον Δήμο και επιζητά χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων για την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που εξυπηρετεί.

Απευθύνεται:

Σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν στον Δήμο και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και αποτελούν ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, που συχνά στερούνται στέγης ή αδυνατούν για ψυχοκοινωνικούς λόγους να φροντίσουν την σίτιση τους.

Εκτός από την παροχή γευμάτων παρέχονται επιπλέον: 

  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων και οικογενειών
  • Υπηρεσίες ενημέρωσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης
  • Συμβουλευτική υποστήριξη
  • Παραποµπή και διασύνδεση µε υπηρεσίες και φορείς κοινωνικής πολιτικής
  • ∆ιοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων ενημερωτικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Η Δομή στελεχώνεται από: κοινωνικό λειτουργό, διοικητικό υπάλληλο, μάγειρα, βοηθό μάγειρα και βοηθητικό προσωπικό.

Κανονισμός Λειτουργίας: 371η Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίουdownload

Αίτηση ένταξης στη Δομή Παροχής Συσσιτίουdownload 

Δομή Παροχής Συσσιτίου

 

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00-16:00 

logo espa - koinotiko tameio