Ακολουθήστε μας:

Κοινωνικό Φαρμακείο

Koinoniko Farmakeio

notification Ανακοίνωση

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν με ίδιους πόρους, την απαραίτητη για την υγεία τους, φαρμακευτική αγωγή,  ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου για 1 χρόνο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση από 09/10/2023 έως και 30/10/2023.

Πατήστε εδώpata edw για να δείτε την ανακοίνωση και τους τρόπους υποβολής.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, αποτελεί δομή που εντάσσεται στο Δίκτυο των «Δομών Παροχής  Βασικών Αγαθών», του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Έχει ως πρωταρχικό στόχο, τη δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ανασφάλιστα άτομα. Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές φαρμακείων, τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Απευθύνεται:

Σε μόνιμους κατοίκους του Δήμου με ελάχιστη ή μηδαμινή πρόσβαση στο σύστημα υγείας, άνεργους, ανασφάλιστους, άπορους, άστεγους, μονογονεϊκές/πολύτεκνες οικογένειες, ΑμεΑ και γενικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Οι ωφελούμενοι, εξυπηρετούνται, μόνο με ιατρική συνταγή.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική
  • Υπηρεσίες ενημέρωσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης
  • Υπηρεσίες διασύνδεσης ωφελούμενων με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες
  • Οργάνωση σεμιναρίων πρόληψης και αγωγής υγείας σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνεται από: κοινωνικό λειτουργό και φαρμακοποιό.

Ανακύκλωση Φαρµάκων: 

Μεγάλη απειλή για το περιβάλλον αποτελούν τα φάρμακα. Τα ληγμένα φάρμακα, συνήθως, αποβάλλονται στους κοινούς κάδους απορριμμάτων, ή στον νεροχύτη ή απευθείας στην αποχέτευση ,όπου μέσω των μονάδων αστικών λυμάτων, καταλήγουν στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτό αποτελεί απειλή για δεκάδες είδη ζώων αλλά και για τους ανθρώπους. Στα φαρμακεία  υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης φαρμάκων,  ήδη, από το 2007. Οι ποσότητες που συλλέγονται, μεταφέρονται σε χώρο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής έρευνας και Τεχνολογίας και από εκεί μια φορά τον χρόνο στέλνονται σε ειδικά κέντρα της Γερμανίας, όπου γίνεται αδρανοποίηση και καύση τους. Ο καλύτερος τρόπος ανακύκλωσης είναι η χρήση τους από  συνανθρώπους μας, που τα χρειάζονται.

«Mη πετάτε τα φάρμακα που δεν σας χρειάζονται. Ανακυκλώστε τα με τον καλύτερο τρόπο. Δωρίστε τα στο Κοινωνικό Φαρμακείο»

 
Κανονισμός Λειτουργίας: 372η/2017 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίουdownload
 
Κοινωνικό Φαρμακείο

Κοινωνικός Λειτουργός: 2104633489 / Φαρμακοποιός: 2104631610

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:30 - 14:00

Image