Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν με ίδιους πόρους, την απαραίτητη για την υγεία τους, φαρμακευτική αγωγή, ανανεώνει για ένα έτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας οι οποίοι έχουν ελάχιστη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, άνεργους, ανασφάλιστους, άπορους, υπερήλικες χαμηλοσυνταξιούχους, άστεγους, μετανάστες, μονογονεϊκές/πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου για ένα χρόνο, μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου 123 & Μοναστηρίου στο Κερατσίνι, από 17/11/2021 έως και 30/11/2021 με ραντεβού (λόγω COVID 19), όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο άτομο.

Για τον καθορισμό των ραντεβού, τα οποία θα πραγματοποιούνται από 9.00π.μ. – 2.00 μ.μ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου, στο 210 4633489.

Παρακαλούνται οι αιτούντες να προσέρχονται στο προκαθορισμένο ραντεβού με χρήση μάσκας, καθώς και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ( για την περίπτωσή τους ) σε φωτοτυπίες , ώστε να ολοκληρώνεται η υποβολή της αίτησης.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς σε ισχύ

2. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο

3. Απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) όπου υπάρχει, τελευταίου εξαμήνου

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου εξαμήνου) χορηγούμενο από το Δημοτολόγιο ή το ΚΕΠ ή το gov.gr . Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται να είναι μεταφρασμένο και να έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου

5. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα του 2020 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού

6. Φωτοτυπία πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 για τα εισοδήματα του 2020 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού

7. Φωτοτυπία δήλωσης ακινήτων Ε9 ή πρόσφατη βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού

8. Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού

9. Φωτοτυπία απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. ή Α’/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ

10. Απόδειξη υποβολής για δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου (Μισθωτήριο Συμβόλαιο) σε περίπτωση που υπάρχει

11. Φωτοτυπία τελευταίου ενημερωτικού σημειώματος τράπεζας ενεργού στεγαστικού δανείου

12. Σε περίπτωση φιλοξενίας, απαιτούνται τα οικονομικά στοιχεία, του φιλοξενούντα ή του φιλοξενούμενου ( δηλ.Ε1,εκκαθαριστικό και δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα εισοδήματα 2020)

13. Βεβαίωση φοίτησης για τα ενήλικα προστατευόμενα παιδιά που σπουδάζουν

Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:

Α) Για τα μοναχικά άτομα το πραγματικό εισόδημα (όχι τεκμαρτό) να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.

Β) Για ζευγάρι ή οικογένειες με κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα το ανώτερο ποσό προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Γ) Για άτομα με αναπηρία άνω του 67% το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 με τελικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Δ) Σε περίπτωση ενοικίου αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα.

Ε) Για οφειλέτες δανείου α΄ κατοικίας αφαιρείται από το δηλωθέν εισόδημα το ποσό των 150 ευρώ ανά μήνα, εφόσον το δάνειο καταβάλλεται, δεν υπάρχουν άλλα ακίνητα και διαμένουν στη συγκεκριμένη κατοικία.

Αίτηση στο Κοινωνικό Φαρμακείο μπορεί να υποβάλλει κάθε ενήλικος του νοικοκυριού για να εγγραφεί ο ίδιος. Σε περίπτωση ανήλικων τέκνων που χρειάζονται φάρμακα ή υγειονομικό υλικό από το Κοινωνικό Φαρμακείο, την αίτηση κάνει ο γονέας ή ο κηδεμόνας που έχει την επιμέλεια του. Δυνατότητα υποβολής αίτησης στο Κοινωνικό Φαρμακείο, έχουν όσοι διαμένουν με κύρια κατοικία, στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Οι δικαιούχοι προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. τους.

Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, που αναφέρονται παραπάνω, οι δικαιούχοι εγγράφονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Τα φάρμακα του Κοινωνικού Φαρμακείου προέρχονται εξ ολοκλήρου από δωρεές, ως εκ τούτου οι δικαιούχοι μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, με προϋπόθεση την προσκόμιση συνταγής ιατρού.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ                                                                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΛΟΓΛΟΥ                                                                                                                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Espa koinoniko tameio

επιστροφή στην κορυφή