Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 09:34

ΣΕ «ΘΕΑΤΡΟ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ» ΘΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

   

Τη μετονομασία του υπαίθριου θεάτρου της πλατείας Πόντου στην Ευγένεια Κερατσινίου σε «ΘΕΑΤΡΟ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ» θα φέρει ως πρόταση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο σπουδαίο θεατράνθρωπο που έχασε τη μάχη με τη ζωή το Σάββατο 30 Ιουνίου.

 

Ο Θύμιος Καρακατσάνης, γέννημα θρέμμα της θρυλικής συνοικίας των Ταμπουρίων, δεν έχανε ευκαιρία και επισκεπτόταν συχνά τη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, συζητώντας και παίζοντας τάβλι με συμμαθητές και παιδικούς φίλους του.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια του Θύμιου Καρακατσάνη» επισημαίνει στη δήλωσή του ο κος Τζανής. «Υπηρέτησε με πάθος το θεατρικό σανίδι. Πέρα από τις σπουδαίες ερμηνείες του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην αρχαία κωμωδία. Προσέγγισε τα έργα του Αριστοφάνη με τρόπο μοναδικό –άλλωστε στον Αριστοφάνη είχε ιδιαίτερη αδυναμία- και έκανε ξανά τις κωμωδίες του κτήμα όλων των Ελλήνων. Ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο δικός μας Θύμιος, ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και βαθιά σκεπτόμενος λαϊκός ηθοποιός. Σε όλη την καριέρα του ήταν δίπλα στο λαό και πρωτοστάτησε στους λαϊκούς αγώνες. Εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους το

 

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση