Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δήλωση  για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου έκανε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Συγκεκριμένα τόνισε ότι:

Συμπληρώθηκαν σήμερα πενήντα χρόνια από την επιβολή της αμερικανοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα. Με τον τρόμο των τανκς, των συλλήψεων, των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων, εγκαθιδρύθηκε για επτά ολόκληρα χρόνια ένα καθεστώς βίας και φόβου στη χώρα μας. Ένα καθεστώς διαφθοράς στηριγμένο στο μετεμφυλιακό θεσμικό πλαίσιο που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.  Ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης σε αυτά τα μαύρα χρόνια, υπήρξε η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Σήμερα, πέντε δεκαετίες μετά, ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, παραμένει ανοιχτή υπόθεση.

Απέναντι στη λήθη και απέναντι στην προσπάθεια ορισμένων, όπως το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η χούντα,  εμείς απαντάμε με τη μνήμη, τιμώντας την προσφορά και τους αγώνες του λαού μας, των θυμάτων της χούντας, των αξιωματικών που πάλεψαν ενάντια σε αυτή, βασανίστηκαν και αποτάχτηκαν, όλων των ανθρώπων που φυλακίστηκαν και υπέστησαν βασανιστήρια.

Στις μέρες μας δεν έχουμε μπροστά μας τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων και τις σφαίρες των παρακρατικών. Έχουμε όμως την τρομοκρατία του νόμου της αγοράς, των τραπεζών, των δανείων και των μνημονίων.

Χρέος απέναντι στην ιστορία του λαού μας και απέναντι στις νέες γενιές είναι η συνέχιση της πάλης για έναν κόσμο δίκαιο, για μια καλύτερη ζωή. 

επιστροφή στην κορυφή