Εκδηλώσεις Δήμου

bus11DOG CAT1

lipasmatacine banner

SMIMMING POOLLIBRARY

banner2kek

 

 

europe

 

 

 

 

 

 

GIS Logo

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 12:56

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στοχεύοντας πάντα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που αποτελεί τον σημαντικότερο Ευρωπαϊκό θεσμό για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε σε ήπιες πολιτισμένες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, περιορίζοντας τη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων. Η ποδηλασία, το περπάτημα, η δημόσια συγκοινωνία, η συνεπιβίβαση αποτελούν βασικές συνιστώσες της βιώσιμης κινητικότητας. Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων για τις μετακινήσεις είναι μια ατομική επιλογή με συλλογικό αντίκτυπο. Η υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής, στην ελάττωση του θορύβου, στο μετριασμό της ενεργειακής εξάρτησης και των συνεπαγόμενων γεωπολιτικών αναταραχών, στην αποφυγή κατασπατάλησης των φυσικών πόρων και εν τέλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των ανθρώπων.

Για τους λόγους αυτούς, συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), προγραμματίζοντας δράσεις και προβάλλοντας τα μόνιμα μέτρα προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας. Ενθαρρύνουμε και παρακινούμε τους δημότες προς την αλλαγή των παραδοσιακών αντιλήψεων και συνηθειών όσον αφορά στις μετακινήσεις αλλά και γενικότερα στο περιβάλλον, ώστε να αναβαθμίσουμε τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της πόλης.

 

https://www.youtube.com/watch?v=clxuQKNn2ms

 

 

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση