Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Μοναδικές στιγμές συνεχίζει να χαρίζει στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. 



Πριν λίγες ημέρες, σειρά είχε στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αντ. Σαμαράκης" η εξαιρετική παράσταση "Θα σας πω μια ιστορία που τη λένε Ικαρία", με την καθοδήγηση των Κώστα Γάκη και Αθηνάς Μουστάκα και με τη σκηνοθετική ματιά του Άκη Φιλιού.

Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο, οι θεατές απόλαυσαν ένα έργο αυθόρμητο και ζωντανό, αισιόδοξο και άμεσο όπως και οι ζωές των ανθρώπων που μας παρουσίαζε. 
Ανοίχτηκε για όσους ήταν εκεί ένα παράθυρο για να κρυφοκοιτάξουν το παρελθόν , το παρόν άρα και το μέλλον της μικρής κοινωνίας του νησιού. Τα πανηγύρια με τις διονυσιακές τους αναφορές μπλέχτηκαν με τους ανεκπλήρωτους έρωτες , η σκληρότητας της αγάπης με την φαιδρότητα της καθημερινής ζωής. Αλλά και οι αγώνες για ελευθερία με το μεγαλείο της ψυχής των εξόριστων, που οι ντόπιοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. 
Σίγουρα γίναμε όλοι λίγο πιο πλούσιοι όταν έσβησαν τα φώτα κι ένας ακόμη λόγος ήταν πως το έργο μιλούσε κατευθείαν στην καρδιά και στο νου πολλών θεατών μια και είχαν τις αναμνήσεις του τόπου τους.Όπως άλλωστε είπαν στην αρχή οι ίδιοι, για να γραφτεί το έργο, συγκεντρώθηκαν μαρτυρίες από πολλούς Ικαριώτες τις οποίες "δραματοποίησαν", ώστε να δημιουργηθεί μια ολόκληρη παράσταση με πρότυπη μουσική και τις ξεχωριστές ιστορίες!
Ευχαριστούμε πολύ τους συντελεστές. Εξάλλου όπως ανέφεραν κι εκείνοι στο τέλος, "η παράσταση (και το μήνυμά της θα προσθέσουμε) τώρα αρχίζει..."

επιστροφή στην κορυφή