Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΕΛ Φ. ΣΠΥΡΟΓΛΟΥ

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΕΛ Φ. ΣΠΥΡΟΓΛΟΥ

Στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης στο πλαίσιο του Euroscience Open Forum – ESOF θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο  μαθητής του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου Σπύρογλου Φωκίων της Γ΄ Λυκείου. 

 Συγκεκριμένα, ο συντοπίτης μαθητής θα ταξιδέψει  στην Τουλούζη της Γαλλίας, τον ερχόμενο Ιούλιο (9-14 Ιουλίου), όπου μαζί με άλλους πέντε μαθητές άλλων σχολείων, θα πάρουν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό. Ο Φ. Σπύρογλου διακρίθηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό που έγινε από τις 30/3 έως 1/4 στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παιανία. Εκτός από τον ίδιο, η ομάδα του σχολείου  αποτελείτο από την Παρασκευή Παυλίδη (Β’ Λυκείου) και την Σοφία Καραμιχάλη (Α’ Λυκείου). Η θεματική περιοχή του Ελληνικού Μαθητικού Κοινοβουλίου για τη φετινή χρονιά είναι: ​«Σεισμοί: Εξερευνώντας τα σημερινά επιτεύγματα, τις μελλοντικές προκλήσεις και προσδοκίες σε σχέση με την εκπαίδευση, αντιμετώπιση και πρόληψη». Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Μ. Πλέσσα και της φυσικού Ευαγ. Κουμαρά παρουσίασαν το θέμα: «Πρόληψη σεισμών: Ασκήσεις ετοιμότητας και προστασία μνημείων με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και το διεθνές δίκαιο». 
Οι 6 μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης στο πλαίσιο του Euroscience Open Forum – ESOF στην Τουλούζη είναι 3 μαθήτριες από την Ευαγγελική Σχολή, ένας μαθητής από το Ζάνειο Λύκειο, μία μαθήτρια από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και ο Φωκίωνας από το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου. 

 

επιστροφή στην κορυφή