Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

 

«Να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους», κάλεσε τους μαθητές της πόλης ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στο πλαίσιο του Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα σχολεία της περιοχής. Παράλληλα τόνισε ότι «οι νέοι άνθρωποι έχετε πολλούς λόγους να είστε θυμωμένοι, ωστόσο τον θυμό σας αυτόν, πρέπει να τον κάνετε δημιουργικό για εσάς και την κοινωνία μας». Ο Χρήστος Βρεττάκος έδωσε το «παρών» στο 4ο Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας, καθώς και στο 1ο ΕΠΑΛ, ενώ εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και της Σχολικής Επιτροπής, παραβρέθηκαν στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.

Διαβάστε το μήνυμα του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς:

Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε γεμάτη όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες. Το πρώτο κουδούνι αποτελεί για τους μαθητές και τις μαθήτριες τη νέα πορεία στους δρόμους της γνώσης και της μόρφωσης, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σηματοδοτεί τη σημαντική αποστολή τους να διαμορφώσουν τους αυριανούς πολίτες.

Το ζητούμενο για τη λειτουργία ενός σχολείου δημόσιου, ανοιχτού σε όλους και όλες, ποιοτικού και η δημιουργία ενός γόνιμου, εποικοδομητικού και όμορφου χώρου ισότητας για όλα τα παιδιά, παραμένει διαχρονικό αίτημα. Ωστόσο, πολλές «πληγές» της εκπαίδευσης δεν επιτρέπουν να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα το εκπαιδευτικό έργο και συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτές, επιζητώντας άμεσα λύσεις.

Συγκεκριμένα, η υποχρηματοδότηση των σχολείων, οι χαμένες διδακτικές ώρες, η υποστελέχωση των εκπαιδευτικών, μιας και για ακόμη μια χρονιά δεν καλύπτονται οι ανάγκες από μόνιμους διορισμούς, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές κ.λπ., δυσκολεύουν την καθημερινότητα του σχολείου.

Οι πραγματικά αυξημένες ανάγκες για καλύτερη και ποιοτική μόρφωση όλων των παιδιών, απαιτούν ένα εκπαιδευτικό έργο που θα σέβεται τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι απαραίτητο να υπάρχει μικρός αριθμός μαθητών ανά τάξη, η εκπαίδευση να είναι βασισμένη στις παιδαγωγικές ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά, με παράλληλη ενίσχυση των δομών της ειδικής αγωγής και στήριξη στην πράξη του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

Οφείλουμε να μην ξεχνάμε ποτέ ότι μέσα στις τάξεις δεν έχουμε να κάνουμε με αριθμούς και ιδιοτέλειες, αλλά με νέους άνθρωποι που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας, παιδιά που σκέφτονται και οραματίζονται.

Από την πλευρά μας, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερη μόρφωση , να παλέψουμε για μια ζωή που μας αξίζει. Από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής μας Αρχής , τις χρονιές που πέρασαν, ήταν η ανταπόκριση στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας, απ΄ τα πιο μικρά καθημερινά προβλήματα μέχρι τα πιο μεγάλα και «σημαντικά». Προτεραιότητα για εμάς είναι η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Έτσι, συνεχίσαμε το φιλόδοξο πρόγραμμα επισκευών που καλύπτει το σύνολο των σχολείων της πόλης. Σχολικά κτήρια με προβλήματα χρόνων ανακαινίστηκαν, βελτιώνοντας την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών μας. Τα τελευταία χρόνια είναι αυτονόητη, για εμάς, η προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία μας, η δημιουργία εργαστηρίων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών εκεί που δεν υπήρχαν καθόλου και η στήριξη των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων των μαθητών της πόλης μας. Επίσης, η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για διάφορα θέματα στα δημοτικά σχολεία, η στήριξη των αλληλέγγυων φροντιστηρίων για μαθητές που έχουν ανάγκη, είναι δράσεις που ενισχύουν την προτεραιότητα που έχει η παιδεία για τον Δήμο μας. Ακόμη, υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, τόσο με νέους χώρους, όσο και με την εξολοκλήρου απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί και να πάνε τα παιδιά νηπιαγωγείο.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολλά ακόμα. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν μας αποθαρρύνουν, ούτε μας απογοητεύουν. Αντίθετα μας κάνουν να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο, ώστε να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση που δημιουργούν οι πολιτικές λιτότητας, ώστε να κρατήσουμε όρθια τη δημόσια εκπαίδευση και να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών.

Εύχομαι ιδιαίτερα στους μικρούς και τους μεγαλύτερους μαθητές, καλή δύναμη για την επιτυχία των στόχων σας. Σε αυτό το μακρύ ταξίδι θα είμαστε δίπλα σας, στις επιδιώξεις, τα όνειρα και τις διεκδικήσεις σας, ώστε από κοινού να φέρουμε πιο κοντά το όραμα των απλών ανθρώπων για μια κοινωνία «των όλων και των ίσων».

Καλή χρονιά και καλή πρόοδο!

επιστροφή στην κορυφή