Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 12:07

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Η προτεινόμενη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στη Δημοτική Ενότητα Κερατσινίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αφορά τον χαρακτηρισμό του Ο.Τ. που περικλείεται από τις οδούς Ανακούς, Βαλαωρίτου, Σοφοκλέους & Κωνσταντινουπόλεως (πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου) σε κοινωφελή χώρο με καθορισμό χρήσεων πολιτισμού και βρεφονηπιακού σταθμού στα υφιστάμενα κτήρια.

Συγκεκριμένα τον καθορισμό χρήσεων πολιτισμού και βρεφονηπιακού σταθμού στα υφιστάμενα κτίρια ως ακολούθως:

Α. Κτίριο 4 σε κτήριο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: «Βρεφονηπιακός σταθμός»

Β. Κτίρια 1,2,3,5 σε κτήρια ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ: «Τμήμα Πολυχώρου πολιτισμού και λοιπών δραστηριοτήτων»

Η τροποποίηση δεν επιφέρει καμία άλλη αλλαγή στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό της περιοχής (π.χ. πλάτη οδών, κοινόχρηστους χώρους κ.λ.π.) παρά μόνον τον καθορισμό χρήσεων στα υφιστάμενα κτίρια του παλαιού συγκροτήματος. Αυτός ο καθορισμός χρήσεων γης στο οικοδομικό τετράγωνο επιβάλλεται από την κείμενη νομοθεσία προκειμένου ο Δήμος να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο στον χώρο αυτό.

Αξιολογώντας την υφιστάμενη κατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος, την ιστορική μνήμη της βιομηχανικής κληρονομιάς του τόπου και τις δυνατότητες αξιοποίησής του προς όφελος των πολιτών, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχώρησε στην υλοποίηση μελέτης ανακατασκευής και επανάχρησης του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου.

Οι χρήσεις που επιλέγονται να απαντούν στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα να αναδεικνύουν τη βιομηχανική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, και οι νέες επεμβάσεις θα σέβονται τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του κτηριακού συνόλου, όπως και του περιβάλλοντος αστικού τοπίου.

Οι χρήσεις που επιλέγονται αφορούν τον πολιτισμό και ένα μέρος του κτηρίου θα γίνει βρεφονηπιακός σταθμός.

Τα τηλέφωνα της ΥΔΟΜ στα οποία οι πολίτες μπορούν να πάρουν πληροφορίες είναι : 2132004051 κα Υφαντίδου, 2132004032 κα Σταθοπούλου και 2132004050 κα Νιγδέλη. Επίσης μπορούν να μας επισκεφτούν κατόπιν ραντεβού.

Πνευματικα Δικαιωματα

Δημος Κερατσινιου - Δραπετσωνας

Copyright © 2018 Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

"Όροι Χρήσης || "Πολιτική Cookies

Επικοινωνηστε Μαζι μας

Θα θελαμε να ακουσουμε απο εσας!

Αποστολή Μηνυμάτων μέσω της Φόρμας.

Επικοινωνία με : 2132074600

Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, Αττική,
Ελλάδα 18756

Κοινωνικη Δικτυωση

Περιοδικη Ενημερωση