Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ COSCO ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ COSCO ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους δικηγόρους του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Κ. Καραπαναγιώτη και Χρ. Μυργιαλή, καταθέτουν αίτηση ακύρωσης των έργων της Cosco που έχουν αδειοδοτηθεί και αφορούν την πόλη μας. Πρόκειται για τη νέα αποθήκη στην περιοχή πρώην ΟΔΔΥ, το πενταώροφο κτήριο στάθμευσης αυτοκινήτων στον προβλήτα Ηρακλέους, καθώς και το έργο υπόγειας οδικής σύνδεσης σταθμού διακίνησης με πρώην χώρο ΟΔΔΥ.

Οι λόγοι που προβάλλονται είναι οι εξής:

 

1.Δεν έχει διασφαλιστεί με μελέτη, δεν εξετάστηκε ούτε εκτιμήθηκε η συνολική επίδραση των σχεδιαζόμενων έργων στο φυσικό περιβάλλον και οι συνέπειές τους. Και ειδικά δεν λαμβάνεται υπόψη ούτε η σημερινή ικανότητα της πόλης του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και τα δεδομένα κορεσμού της.

 

2.Η συνολική επίδραση των πρόσθετων επενδύσεων δεν εκτιμήθηκε ποτέ στο συνολικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, προσθετικά στις ήδη σχεδιασμένες επενδύσεις και τα υπάρχοντα έργα.

 

3.Επιδεινώνονται οι όροι διαβιώσεως και επέρχεται περαιτέρω υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή και οικιστικού περιβάλλοντος, καθόσον καθορίζονται όροι δόμησης και χρήσης γης με την προσβαλλόμενη Απόφαση της Ε.Σ.Α.Λ., αγνοώντας τις πολεοδομικές ενότητες του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας που γειτνιάζουν με τα συγκεκριμένα τμήματα του Λιμένα. Οι οποίες μάλιστα πολεοδομικές ενότητες, είναι ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένες. Μάλιστα αγνοείται ότι ο γειτονικός αστικός ιστός και οι περιοχές κατοικίας αποκλείονται από το θαλάσσιο μέτωπο και επιβαρύνονται με γενικότερη επιπλέον όχληση που προκαλούν οι λιμενοβιομηχανικές δραστηριότητες.
Η προσπάθεια αυτή της Δημοτικής Αρχής, είναι ακόμη μια στρατηγική κίνηση ώστε να ακυρώσουμε τα σχέδια της Cosco που στρέφονται ενάντια στην πόλη, τους κατοίκους και το περιβάλλον της. Φυσικά αυτό είναι μόνο μια μορφή αγώνα. Ο καθοριστικός παράγοντας που θα ανατρέψει τα καταστροφικά για την περιοχή μας σχέδια του κινεζικού κολοσσού είναι η πάλη και οι μαζικές κινητοποιήσεις των ανθρώπων. Ο αγώνας είναι μεγάλος και διαρκής. Μαζί θα τα καταφέρουμε.

επιστροφή στην κορυφή