Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2024" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2024" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας διοργανώνει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και προσκαλεί όλους και όλες ανεξαιρέτως ν’ απολαύσουν ένα καλλιτεχνικό καλοκαίρι χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ πιστό στις αρχές του καλλιτεχνικού πλουραλισμού και της συνεργατικής δημιουργίας φιλοξένησε και φέτος αγαπημένες εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας, όπως την χορευτική παράσταση «Από την Παράδοση στην Παράσταση» του πολιτιστικού συλλόγου ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ, το αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά στον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, το 2ο ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ, που πραγματοποιήθηκε από την ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», το αφιέρωμα του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου ΑΠΟΨΥΣ στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες.

Συνεχίζουμε τις καλοκαιρινές μας βραδιές με ξεχωριστές εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε όλες τις καλλιτεχνικές προτιμήσεις και με δυναμικές συνεργασίες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ σας καλεί ξανά να συμπορευτούμε και να ονειρευτούμε στους ίδιους δρόμους της διεκδίκησης και της ομορφιάς!

Γιατί η δική μας Δραπετσώνα και το δικό μας Κερατσίνι είναι φτιαγμένα με όνειρα πλάι στα φουγάρα και στη θάλασσα.

Γιατί στο δικό μας Κερατσίνι και στη δική μας Δραπετσώνα παίρνουμε νότες, πινέλα και χρώματα και δίνουμε ψυχή στα όνειρα μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

5 ΙΟΥΛΙΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) «Μουσικολογίες – FLYING JAZZ TRIO» συναυλία jazz μουσικής από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή των καθηγητών μουσικής Γιώργου Κοντραφούρη, Στέφανου Ανδρεάδη, Νίκου Θεσσαλονικέα.

6 ΙΟΥΛΙΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) «Μουσικολογίες – MUSIC ODYSSEY» συναυλία από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος μουσικών σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

7 ΙΟΥΛΙΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) «Μουσικολογίες – ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΟΛΙΩΝΕ» συναυλία από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

8 ΙΟΥΛΙΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) Αφιέρωμα στον ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ «Όσα ονειρευτήκαμε δεν έχουν γεννηθεί» με τους Δημήτρη Κανέλλο και Όλγα Καμιλάρη. Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο SEMITONO.

13 ΙΟΥΛΙΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) 45 ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΟΥ μουσικό οδοιπορικό στα τραγούδια του ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ και των ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ με τους Σπυριδούλα, Βιολέτα Ίκαρη, Γρηγόρη Κλιούμη και Θεοδοσία Τσάτσου.

14 ΙΟΥΛΙΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) συναυλία ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ full band

17 ΙΟΥΛΙΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) συναυλία με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ερμηνεύουν Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παναγιώτης Πετράκης, Χρυσηίδα. Σολίστ : Μανώλης Καραντίνης

19 ΙΟΥΛΙΟΥ (μεγάλο θέατρο Λιπασμάτων) συναυλία με τα ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ και τους ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ

21 ΙΟΥΛΙΟΥ (Θέατρο Σφαγείων) ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ στα Λιπάσματα υπό τους ήχους της αρχαιοελληνικής λύρας με τον ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΛΕΩΠΑ και τις LYRE ‘N’ RHAPSODY

22 ΙΟΥΛΙΟΥ (μεγάλο θέατρο Λιπασμάτων) συναυλία με τους MODE PLAGAL

23 ΙΟΥΛΙΟΥ (μεγάλο θέατρο Λιπασμάτων) συναυλία με τους ΠΟΛΚΑΡ

27 ΙΟΥΛΙΟΥ (μεγάλο θέατρο Λιπασμάτων) μουσικό-θεατρική παράσταση για τη ζωή της Μαρίκας Νίνου «Με έλεγαν Ντελίμαρίκα». Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με την ομάδα Ρεμπετaction.

31 ΙΟΥΛΙΟΥ (μεγάλο θέατρο Λιπασμάτων) STAND UP COMEDY SPECIAL με τους Πάρη Ρούπο, Γιάννη Ρούσσο και Ήρα Κατσούδα.

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) συναυλία με την ΓΛΥΚΕΡΙΑ

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (κεντρική σκηνή- Σιλό) συναυλία «ΠΑΡΤΥ ΛΑΪΚΟ» με την ΗΡΩ ΣΑΪΑ

INFO
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΤΟΠΟΣ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε τρεις σκηνές:
στο ΣΙΛΟ, που βρίσκεται στο κέντρο του πάρκου και εξυπηρετούν και οι δύο είσοδοι(ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ και ΚΡΑΚΑΡΗΣ),
στο μεγάλο ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ που βρίσκεται κοντά στην είσοδο ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ και
στο θεατράκι των ΣΦΑΓΕΙΩΝ που επίσης βρίσκεται κοντά στην είσοδο ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ σε όλες τις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Η ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ είναι 21.00
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
SITE: www. lipasmatafestival.gr
FB: lipasmatafestival
INSTAGRAM: festivalthalassas
Περισσότερα για το πρόγραμμα στο παρακάτω link:
https://lipasmatafestival.gr/.../programma-festival.../

επιστροφή στην κορυφή