Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Εκδήλωση στο Λιμανάκι Ερασιτεχνών Αλιέων

Εκδήλωση στο Λιμανάκι Ερασιτεχνών Αλιέων

Ένωση Κρητών Κερατσινίου- Δραπετσώνας «Το Αρκάδι»

Ο δραστήριος σύλλογος των Κρητών της πόλης μας, σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας και την ΔΗ.Κ.ΕΠΟ.Κ, διοργάνωσαν εκδήλωση το Σάββατο 28 Μαΐου στο λιμανάκι Ερασιτεχνών Αλιέων, δίπλα στη ΔΕΗ. Η «Γιορτή Αντικρυστού», που μας παραπέμπει στον ιδιόμορφο τρόπο ψησίματος του «οφτού» κρέατος από τους κρητικούς βοσκούς του Ψηλορείτη, πέρα από τους νόστιμους μεζέδες, μας ταξιδέψε μουσικά σε όλη την Ελλάδα. Τα ριζίτικα τραγούδια από το σύλλογο «Δροσουλίτες» και οι κρητικοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, δέσανε αρμονικά με τους γυριστούς χορούς από τη Λήμνο και την Κω, που ο σύλλογο «Θυμαιτάδαι» παρουσίασε. Αυτό που μας ξάφνιασε όμως ευχάριστα ήταν οι λεβέντικοι ποντιακοί χοροί, από το πολυπληθές χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην «αντικριστή» γειτνίαση Κρητικών και Σαντορινιών λόγω της καταγωγής του και με μία μαντινάδα ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών κ. Αντώνης Κλαουράκης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την ενεργή συμμετοχή της στη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΟΚ κ. Γιάννης Τσούτσας χαιρέτισε με τη σειρά του, τους συμμετέχοντες.

Πάνω από χίλια άτομα διασκέδασαν με πολύ κέφι στη γεμάτη χορό και μουσική κρητική βραδιά, απόδειξη της επιτυχίας της. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ευγενική χειρονομία του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων, για την παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων του συλλόγου.

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας