Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μετά τη σχετική ενημέρωση για τις ανοιχτές πληγές και τα προβλήματα της περιοχής  στους φορείς και τους συλλόγους της πόλης, πραγματοποιήθηκε, όπως είχε αποφασιστεί, σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας με τους βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά, τους περιφερειακούς συμβούλους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στη συνάντηση, το «παρών» έδωσαν η βουλευτής Β’ Πειραιά Ν. Κασιμάτη, οι εκπρόσωποι των βουλευτών Γ. Ραγκούση και Θ. Δρίτσα, ενώ ο βουλευτής Τρ. Αλεξιάδης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Χρ. Βρεττάκο πριν τη συνάντηση καθώς για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.  Παρούσα ήταν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου και παρόντες οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στ. Μελάς, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Στ. Μπενετάτος και Γ. Βοϊδονικόλας. Επίσης παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Π. Διαλινάκης, Φ. Καμπούρης, Π. Καμάς και Γ. Τσιρίδης, ο γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρ. Φωτιάδης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.  

 

Ο Χρήστος Βρεττάκος παρουσίασε στους βουλευτές και τους περιφερειακούς συμβούλους τις θέσεις και τα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και των συλλογικοτήτων. Ταυτόχρονα τους κάλεσε να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων για να αντιμετωπιστούν άμεσα προς όφελος των ανθρώπων και του περιβάλλοντος τα μεγάλα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της πόλης αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων σημείωσε τις θέσεις για:

-Δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ

-Όχι στην καύση απορριμμάτων

-Καμία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με οποιαδήποτε μορφή στο Σχιστό.

Σχετικά με τα σχέδια της Cosco στο λιμάνι είπε:

-Όχι στο master plan της Cosco που αλλάζει με τρομακτικό τρόπο τη φυσιογνωμία της πόλης, χειροτερεύει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, δημιουργεί σοβαρότατα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα και απομειώνει την περιουσία των δημοτών.

-Δεν θα επιτρέψουμε το μπάζωμα της θάλασσάς μας στον Αϊ-Γιώργη στην περιοχή του Σκλαβενίτη και τη δημιουργία χώρου εμπορευματοκιβωτίων. Αυτή η δραστηριότητα θα γίνεται μέσα στον οικιστικό ιστό 24 ώρες το 24ωρο, δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, που θα διώξουν στο τέλος τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

-Όχι στη δημιουργία car Terminal μπροστά από τη ΔΕΗ, γιατί θα συρρικνώσει κι άλλο τον χώρο της ναυπηγοεπισκευής και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, μιας και θα διακινούνται από εκεί πάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Σχετικά με τη λειτουργία ρυπογόνων βιομηχανιών στην περιοχή υπογράμμισε:

-Άμεση μετεγκατάσταση των Oil One και Lafarge, απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ.

-Απαλλοτρίωση και απόδοση των 640 στρεμμάτων στους κατοίκους για δημιουργία υποδομών παιδείας, υγείας, πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου.

Σχετικά με το νεκροταφείο της Ανάστασης τόνισε:

-Άμεση απόδοση στην πόλη των χώρων που γίνονταν οι τριετείς ταφές.

-Διατήρηση μνημείων που θα καθορίσει το υπουργείο Πολιτισμού.

-Μεταφορά των ενεργών οικογενειακών τάφων στο νέο νεκροταφείο του Σχιστού.

-Παύση λειτουργίας και μετατροπή όλου του χώρου σε χώρο πρασίνου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Χρ. Βρεττάκος ζήτησε να στηρίξουν τις  δράσεις αντίστασης και τις κινητοποιήσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

επιστροφή στην κορυφή