Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Σε μια σειρά από προληπτικά μέτρα και ενέργειες προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει προχωρήσει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και τις οδηγίες που δόθηκαν, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου με τους διευθυντές σχολείων της περιοχής, με εργαζόμενους της καθαριότητας, με τους υπεύθυνους των παιδικών σταθμών κλπ. και υπήρξαν οι σχετικές ενημερώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η επιπλέον ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, δομών και φορέων, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ο εφοδιασμός και η διανομή αντισηπτικών υγρών, σαπουνιών και απολυμαντικών καθαριστικών υγρών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ και λοιπούς χώρους ευθύνης του δήμου μας.

Επειδή κατανοούμε την εύλογη ανησυχία των πολιτών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ - Υπουργεία). Σχετικά με το μέτρο της προληπτικής απολύμανσης των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων, έχουμε υποβάλλει ειδικό ερώτημα στο Υπουργείο Υγείας που αφορά στην σκοπιμότητα και αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου -δεδομένου ότι σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ αυτό ενδείκνυται μόνο στην περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος-.

Ως Δήμος με υπευθυνότητα λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και την διεθνή ορθή πρακτική, δηλώνουμε ότι θα προβούμε στην υλοποίηση αυτού του "ψυχολογικού μέτρου" ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ που θα μας δοθεί σαφής εντολή από τους αρμόδιους φορείς.

Τέλος τονίζουμε, ότι απαιτείται από όλους μας να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες και τα προτεινόμενα μέτρα υγιεινής και να ενεργούμε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

επιστροφή στην κορυφή