Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (24/6/2020) η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την έγκριση πρότασης τροπολογίας για την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό της πόλης μας. Στη συζήτηση συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης, οι βουλευτές των κομμάτων της Β΄ Πειραιά κ. Μαρκόπουλος, κ. Κασιμάτη, κ. Ραγκούσης, κ. Αλεξιάδης, κ. Δρίτσας (Α’ Πειραιά), κ. Μανωλάκου, κ Μπακαδήμα, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Αντωνάκου, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε:

 

1)Να κατατεθεί προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, με βάση τα στοιχεία του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου που αποδεικνύουν ότι οι ρυπογόνες βιομηχανίες αποτελούν πηγή δυσοσμίας και επικίνδυνων χημικών ενώσεων για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αίτηση για την ανάκληση τώρα της άδειας λειτουργίας της Oil one.
2)Να ζητηθεί από τα πολιτικά κόμματα να υιοθετήσουν σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο και η οποία θα επιβάλλει τη μετεγκατάσταση της Oil one, της Lafarge και την απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής να υιοθετήσει κι αυτό με τη σειρά του την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της πόλης μας. Ταυτόχρονα, το δημοτικό συμβούλιο θα έρθει σε επικοινωνία με τα προεδρεία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, προκειμένου να καταθέσουν τη σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο.

επιστροφή στην κορυφή