Ακολουθήστε μας:

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟΣ || ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Επισκέψεις : 572
Σμύρνη, Σεπτέμβρης του 1922 και το κοντέρ μηδενίζει. Έχοντας μόλις γλιτώσει από τις φλόγες στην προκυμαία, τρείς θεατρίνοι, πάνω σ’ ένα κατάστρωμα κρατούν συντροφιά στο πλήθος μέχρι να φτάσει απέναντι. Η ταχυδακτυλουργός Νινέτ ειδικεύεται στις εξαφανίσεις πλήθους και στις γενοκτονίες. Ο Κωσταντίνος είναι ένας πίθηκος/γελωτοποιός με το όνομα του Βασιλιά που χορεύει μπαλέτο και τραγουδά άριες. Ο νοσταλγικός Ακροβάτης θυμάται την εταίρα μάνα του και τον Τούρκο πατέρα του. Φιγούρες ενός κοσμοπολιτισμού που δεν υπάρχει πια, ήρωες της εποχής που αγωνίστηκαν για το αβέβαιο αύριο της ενσωμάτωσης. Σχοινοβατώντας πάνω στη λεπτή γραμμή όπου τα όρια του τραγικού και του κωμικού διαπλέκονται, ο Γελωτοποιός, η Νινέτ και ο Ακροβάτης σκέφτονται δυνατά, παίζουν μουσική, χορεύουν, τραγουδούν, αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή, το θάνατο, όπως μόνο τα ρεμάλια οι θεατρίνοι μπορούν.
Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε αυτή τη σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Μέσα από ένα παράδοξο βαριετέ καταστρώματος, η παράσταση ταξιδεύει στο χρόνο, διατρέχοντας τα πολιτικά αδιέξοδα που καταβροχθίζουν τη χώρα μας, αγγίζοντας άλλοτε βλάσφημα και άλλοτε ιλαρά τα αποτρόπαια του κόσμου που συνεχίζουν να κυριαρχούν. Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο από την βραβευμένη ηθοποιό και σκηνοθέτη Ελεάνα Γεωργούλη και υπό τις πρωτότυπες μουσικές του Θάνου Κοσμίδη των Burger Project. Στο ρόλο του Γελωτοποιού, ο Γεράσιμος Γεννατάς.
 
Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Eλλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 
⭕️ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία / Πρωτότυπο Κείμενο / Κίνηση: Ελεάνα Γεωργούλη
Ερμηνεία: Γεράσιμος Γεννατάς, Μάρια Φλωράτου, Γιάννης Ασκάρογλου
Μουσική Σύνθεση: Θάνος Κοσμίδης
Σκηνογραφία & Κοστούμια: Γιώργος Τρικκαλιώτης
Μουσικοί επί Σκηνής: Γεράσιμος Γεννατάς (κλαρινέτο) & Μάρια Φλωράτου (κοντραμπάσο), Γιάννης Ασκάρογλου (κρουστά)
Οργάνωση Παραγωγής: Άνοιγμα ΑΜΚΕ
 
INFO:
ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
TOΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
 
300184554 2364877433653478 2426705696099011413 n