Ακολουθήστε μας:

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

POLIS ENSEMBLE || ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Επισκέψεις : 603
Το Polis Ensemble στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, θα επιχειρήσει, πλέκοντας και συγκρίνοντας μελωδικές γραμμές που συναντά κανείς σε όλη τη —δυτική ή ανατολική— Μεσόγειο, αλλά και ερμηνεύοντας τραγούδια «μικρασιατικής επιρροής» από όλη την Ελλάδα, να ισχυριστεί κάτι καταρχήν παράδοξο· ότι η μεγαλύτερη τραγωδία του νεότερου Ελληνισμού σηματοδότησε την έναρξη μιας περιόδου βαθιάς πολιτισμικής άνθησης για το ελληνικό κράτος και τους Ελλαδίτες.
 
Το συγκρότημα POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα. Η λέξη «πόλις» προσπαθεί να φωτογραφίσει τις πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου, η μουσική παράδοση της οποίας ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει τα μέλη της ορχήστρας.
Από τους πρώτους μήνες του 2012 μέχρι σήμερα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών (Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας», Saint-paul du Pirée, Église des Carmes à Bruxelles, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός») και έχει προσκληθεί σε πολλά φεστιβάλ.
Το σεξτέτο POLIS Ensemble έχει συμπράξει, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, με σπουδαίους σολίστες, τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορωδιακά σύνολα.
Το συγκρότημα αποτελούν οι:
 
Στέφανος Δορμπαράκης – κανονάκι
Θεόδωρος Κουέλης – κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – πολίτικο λαούτο
Μανούσος Κλαπάκης – κρουστά
Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα
Νίκος Παραουλάκης – νέυ, καβάλ, φλογέρα
 
INFO:
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 || 21:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ (ΣΙΛΟ)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
 
 
305280456 2376494599158428 8955622433848060360 n